Yunanistan Haber

Atina, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ziyareti Hazırlıklarına Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Aralık Perşembe günü saat 11.30'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile bir araya gelecek. Edinilen bilgiye göre, Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Ordu Evi’nde (LAED) bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşan Atina ziyareti, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile görüşmesi ve Yunanistan ile Türkiye arasında göç de dahil olmak üzere siyasi konularda beklenen anlaşma, daha geniş bir Yunan-Türk yakınlaşması çabasını canlandırması bekleniyor.

Türk heyetinin kısa süreli kalışı sırasında Atina’da güvenlik önlemleri yüksek alarm seviyesinde sıkı tutulacak.

Yunan kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Aralık Perşembe günü saat 11.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile bir araya gelecek.

Edinilen bilgiye göre, Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Ordu Evi’nde (LAED) bir araya gelecek, ayrıca Dışişleri Bakanlığı’nda da görüşmeler gerçekleştirilecek. Kültür Bakanları muhtemelen Sanat Galerisi Sarayı’nda buluşacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının programına göre, hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis’in belirttiği üzere, Perşembe günü Kiriakos Miçotakis’in Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakanlık Maksimos Sarayı’nda karşılayacağını, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlayacağını belirtti.

Başbakan Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunulacak ve ardından Sayın Miçotakis ve Sayın Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı, katılımcı Bakanlarla birlikte Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda öğle yemeği ile bir çalışma toplantısı şeklinde gerçekleştirilecek.

Yaklaşan ziyaret ve Atina’nın beklentileri hakkındaki bir soruya hükümet sözcüsü Marinakis, Yunanistan ile Türkiye arasındaki olumlu iklimin pekiştirilmesine yönelik bir başka önemli adımdan söz ederek, Yunanistan ile Türkiye arasındaki tek farkın MEB ve kıta sahanlığının tanımı olduğunu yineledi. Atina’nın egemenlik haklarından geri çekilme niyetinde olmadığını açıkladı.

Sözcü Marinakis, “Anlaşmazlıklarımız biliniyor, ancak kriz üretmelerini istemiyoruz” dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Trakya’yı ziyaret edip etmeyeceği sorusuna böyle bir bilgi olmadığını söyledi.

11 Yunan ve 8 Türk Bakanın katılacağı görüşmelerde ön sıralarda şunlar yer alacak:

Ekonomik işbirliği.

Turizm.

Kültür.

Yasadışı göç akışlarının sınırlandırılması amacıyla bir Yunanlı sahil güvenlik subayının İzmir’de, bir Türk sahil güvenlik subayının da Midilli Adası’nda görevlendirileceği ileri sürülüyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu