Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Atatürk Çocukları” Şarkısını Seslendirdiler Ayakta Alkışlandılar

İskeçe’de “Cumhuriyetin 100. Yılına Saygıyla” etkinliğinde “Atatürk Çocukları” şarkısını söylediler.

İskeçe’de “Cumhuriyetin 100. Yılına Saygıyla” etkinliğinde “Atatürk Çocukları” şarkısını söylediler.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) tarafından İskeçe Kültür Merkezi’nde 21 Ekim Cumartesi akşamı “Cumhuriyetin 100. Yılına Saygıyla” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe yoğun ilgi olduğu görüldü. Çocukların sergilediği performans bol bol alkış aldı.

blank

Etkinlik 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. İskeçe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe programa Başkonsolos Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Muavin Konsolos Subutay Koç da katılarak çocukları alkışladı.

“Azınlığımız için de kaderinin yıl dönümüdür”

blank

Etkinliğin açılış konuşmasını, BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı yaptı. Başkan Baltacı konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti sadece Anavatanımızın kuruluş yıldönümü değil, tüm Türk Dünyası’nın kuruluş yıldönümüdür. Azınlığımız için de kaderinin yıl dönümüdür” diyen Baltacı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de Balkan Türkleri için hemşerileri olduğunu dile getirdi ve Atatürk’ün dünyanın tarihini değiştiren bir kişilik olduğunu ifade etti.

“Özellikle bombaları ise hiç istemiyoruz”

blank

Sırasıyla kısa bir selamlama konuşması yapan Başkonsolos Aykut Ünal, katılımcıları selamlayarak Cumhuriyetin 100. yılında böyle bir programda soydaşlarla birlikte olmaktan büyük onur duyduğunu dile getirdi.

Başkonsolos Ünal, son günlerde Filistin ve Gazze’de yaşanan savaş dramına dikkat çekerek, “Biz Filistin’in başkenti Doğu Kudüs olan ve 1967 sınırları geçerli olan iki devletli bir yapının altında başka bir çözüm istemiyoruz. Özellikle bombaları ise hiç istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin devamında çocukların büyük başarıyla sergilediği “Cumhuriyet” tiyatro gösterisi sahne aldı. Tüm çocuklar rollerini layıkıyla ve büyük başarıyla sergiledi.

blank

Tiyatro gösterisinin başarılı oyuncuları Suflör Umeyr Kabza, Dede Halil Telatoğlu, Torun Ada Demiroğlulları, Mehmet Akif Ersoy Demirkan Baltacı, Nene Hatun İzgi Berra Peçenik, Seyit Onbaşı Beyazıt Avcı, Safiye Hemşire Azra Malkoç, Sütçü İmam İzzet Halil, Elif Azra Kehaya, Şerife Bacı Azra Bozoğlu, Adsız Kahramanlar Hüseyin Hacıoğlu, Fikri Kadri, Hasan Hacıimam, Cenk Yılmazoğlu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk rolünde ise Eymen Sunay Hatip sergiledikleri başarılı rollerinden dolayı katılımcılar tarafından büyük alkış aldılar.

Programın devamında, Cumhuriyetimize “ÖZEL” özel çocuklarımızın, Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun (İşaret Dili) Ayça Hamko ve Ayberk Şerif sergilerken, okuduğu 29 Ekim şiiriyle Belinay Sali, Cumhuriyet Özgürlüktür İçimizde Var Bir Neşe (İşaret Dili ve Okuma) Şeyme Ferhatoğlu tarafından sergilendi ve performanslarından dolayı ayakta alkışlandılar.

BTAYTD Mucize Tiyatro Çocukları hep bir ağızdan “Atatürk Çocukları” şarkısını büyük bir heyecan ve yüksek bir performansla seslendirdiler. Etkinlik Batı Trakyalı Şairlerin “Atatürk Şiirleri” ile son buldu.

İskeçe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın yanısıra davetliler katıldı.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu