Yunanistan Haber

Askeri Havalimanının Kargo Havalimanı Olarak Kullanılmasını Öneriyor

İmathia'nın Plati bölgesi Paleohori köyünde bulunan askeri havalimanının kargo havalimanı olarak kullanılmasına ilişkin teklif yapıldı.

Selanik Ticaret Odası Başkanı Kapnopolis tarafından, İmathia’nın Plati bölgesi Paleohori köyünde bulunan askeri havalimanının kargo havalimanı olarak kullanılmasına ilişkin teklif yapıldı.

Selanik Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Yunanistan Odalar Merkez Birliği’nin Lojistik Geliştirme ve Rekabet Edebilirlik Ulusal Konseyi’nin temsilcisi Anastasios Kapnopolis tarafından, İmathia’nın Plati bölgesi Paleohori köyünde bulunan askeri havalimanının kargo havalimanı olarak kullanılmasına ilişkin teklif yapıldı.

Yapılan toplantıda konuşan Başkan Kapnopolis, teklifinin uygulanması durumunda, ekonominin önemli bir “dişlisi” olan tedarik zincirinin güçlendirilmesine kararlı bir şekilde katkıda bulunabileceğini, aynı zamanda bir dizi faydayla da Merkez Makedonya ve daha geniş bölge için jeostratejik konumunun vurgulanmasına da katkıda bulunabileceği vurgusu yapıyor.

Yunanistan’ın başka hiçbir yerinde kargo havalimanı bulunmadığını vurgulayan Başkan Kapnopolis, “Bunun oluşturulması bölgeye katma değer kazandıracak, aynı zamanda mevcut ve gelecekteki yük kanalları ağından da yararlanılacaktır” diyor.

Selanik Ticaret Odası Başkanı Kapnopolis ayrıca, ülkede başka bir kargo havalimanının bulunmamasının bunun ne kadar gerekli olduğunu ve aynı zamanda oluşturulmasının önemini de gösterdiğini ve havaalanının bulunduğu bölgenin stratejik bir noktada yer aldığını ileri sürerek şunları dile getiriyor:

“Yunan ve yabancı çıkarlara sahip büyük işletmelerin Merkez Makedonya bölgesinde ve özellikle Selanik’te lojistiğin geliştirilmesine yönelik giderek artan talebi, bölgede bir kargo havaalanı geliştirmenin gerekliliğini yansıtan bir başka nedendir. Aslında, kargo havalimanının geliştirilmesine izole bir hareket olarak değil, daha genel bir planın parçası olarak yaklaşılmaktadır. Selanik Limanının kullanımı ve demiryolu bağlantılarının ve karayolu ağının iyileştirilmesi gibi devam eden diğer önemli altyapı projelerine paralel olarak uygulanabilir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu