Batı Trakya Haber

Asafoğlu: “Temaslarımız Devam Edecek”

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Makedon Hareketi'nin temsilcileri ile görüştü.

Batı Trakya’da Türk Azınlığın tek siyasi partisi olan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 3 Şubat 2022 Perşembe günü Kuzey Yunanistan’da Edessa (Vodina) bölgesindeki ‘Krste Misirkof – Ana Dili Geliştirme Makedon Hareketi’nin yöneticileri ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede iki azınlık arasında işbirliği ve güncel sorunların ele alındığını belirten Asafoğlu, DEB Partisi olarak bu temasların devam edeceğini söyledi.
Konuyla ilgili olarak DEB Partisi tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Temaslarımız Devam Edecek”

blank
“3 Şubat 2022 tarihinde Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Edessa bölgesinde faaliyet gösteren Makedon azınlığa ait olan ‘Makedon Anadili Tanıtma Hareketi Kurumu’nun ‘Krste Misirkov’ kurucuları Evgenia Natsoulidou ve Nikos Tsarknias ile bir araya geldi.
Samimi bir ortamda gerçekleştirdikleri görüşmede iki azınlığın güncel problemleri ve ayrıca bu iki azınlığın ileride gerçekleştirebilecekleri
işbirliği ve çalışmalar ele alındı.
Makedon azınlığa mensup yöneticilerin bizleri konuk olarak kabul etmesinden dolayı kendilerine teşekkür eder, farklı etnik kökeni olan, çok kültürlü bir ülkede, ülkenin yararına değerlendirilmesinin her anlamda topluma zenginlik ve demokrasi eşitliği kazandıracağı gerçeğini göz
önünde bulundurarak, temaslarımızın devam edeceğini kamuoyunun
bilgisine sunarız.”
Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu