Yunanistan Haber

Aracın Muayenesi Yapılmamış, Sigortasız ve Motorlu Taşıtlar Vergisini Ödemeyenler Yandı!

Yunanistan’da Araç Muayene (KTEO) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (Teli Kikloforias) yeni uygulamalar geliyor.

Yunanistan’da Araç Muayene (KTEO) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (Teli Kikloforias) yeni uygulamalar geliyor.

Yunanistan’da Milli Ekonomi ve Maliye Bakanlığının uygulaması, 2024 eylem planına göre sigortasız ve KTEO kontrolünden geçmeyen araçları takibe alarak idari ve cezai yaptırımların yanı sıra 150 ila 500 euro arasında ağır para cezaları getiriyor.

Uygulanacak olan planda özellikle araçların durumunu düzene sokacak üç temel müdahale öngörülüyor. Buna göre sigortasız veya zorunlu KTEO kontrollerini geçemeyen araçların tespit edilmesi için yeni bir otomatik mekanizmanın devreye sokulması öngörülüyor. Motorlu Taşıtlar Vergisini ödemeyenler için kademeli ceza uygulanması da planlanıyor.

Sigortasız araçlar

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile AADE’nin planlarında, Yunanistan’da sigortasız dolaşan araçlar için, sigortasız araçları kontrol edecek ve konumlandıracak yeni bir platform aracılığıyla otomatik tespit sisteminin uygulanması neticesinde sigortasız araç sahiplerine ceza kesilecek.

Sigortasız araç sahipleri cezai işlem konusunda önce bilgilendirilecek. Sonrasında ödemek zorunda kalacakları 250 euroya kadar ek ücret şeklinde para cezası ödemeleri istenecek. Daha sonra da araçlarını “mecburi” sigortalatacaklar.

Uymayanlar 500 euro para cezasının yanı sıra ehliyetin 6 ay süreyle askıya alınması, araç plaka ve tescilin kaldırılması gibi idari ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Araç Muayene (KTEO)

Aynı düzende özel bir platform aracılığıyla KTEO’larda teknik muayeneden geçmemiş araçlar tespit edilecek.

İlgili plana göre, bu araçların sahiplerine 150 euro, polis tarafından yapılan trafik kontrolünde ihlalin tespiti halinde ise 400 euro para cezası verilecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (Teli Kikloforias)

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmesinde gecikme zamanına bağlı olarak kademeli para cezası uygulanması dikkate alındığından, Maliye Bakanlığı – AADE’nin planlamasıyla trafik ücretlerinin belgelendirilmesi sisteminde değişiklikler getirilmektedir.

En yaygın senaryo, Motorlu Taşıtlar Vergisinin son ödeme tarihinden sonra ne kadar erken ödenirse cezanın da o kadar az olacağını öngörürken, hedef planın 2025 yılı sonuna kadar uygulamaya konması.

Mevcut uygulamaya göre, ücretlerin ödenmesi bir gün gecikse dahi, yıllık ücretin iki katı tutarında para cezasının ödeneceği hatırlatılıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu