Yunanistan Haber

Andrulakis: “F-16 Programının Onaylanması Erdoğan’a Olanak Sağlayacaktır”

PASOK-Değişim Hareketi Partisi Başkanı Andrulakis Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Viktoras Hatziavraam ile görüştü.

PASOK-Değişim Hareketi Partisi Başkanı Andrulakis Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Viktoras Hatziavraam ile görüştü.

PASOK-Değişim Hareketi Partisi Başkanı Nikos Andrulakis, Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Viktoras Hatziavraam ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Andrulakis görüşmede, “F-16 programının onaylanması olumsuz bir gelişmedir. Sayın Erdoğan’ın istikrarı bozan uygulamalarına devam etmesine olanak sağlayacaktır” dedi.

Başkan Nikos Andrulakis şu ifadeleri kullandı: “PASOK, Kıbrıs sorununu BM kararlarına dayalı olarak çözme çabalarına sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ediyor. Uluslararası hukukun açık bir ihlali olan kalıcı yasa dışı yerleşimlerle ilgili sorunu çok iyi biliyorum. Bunu Türkiye açısından kabul edilemez bir hamle olarak değerlendiriyoruz.

Ayrıca ABD’nin Türkiye’ye yeni F-16 silahlanma programının onaylanmasıyla ilgili son gelişmenin de son derece olumsuz bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Çünkü Sayın Erdoğan’ın aynı istikrarsızlaştırıcı uygulamalara devam etmesine olanak sağlıyor.

Biz yanınızda duruyoruz. Doğu Akdeniz’de daha geniş istikrarı ilgilendiren bu büyük ulusal meselenin nihayet adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulabilmesi için Avrupa Birliği’nin inisiyatif alması gerektiğine inanıyoruz.”

Güney Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Viktoras Hatziavraam ise şunları söyledi: “Daha önceki statüko bugünkü ile aynı değildir. Bazı şeyler değişti. Söylediğiniz gibi Kıbrıslı Türklerle evlenmeye başlayan yerleşik yabancılar Kıbrıs (Kuzey) vatandaşlığını kazanmak istiyorlar. Dolayısıyla sorunlar devam ediyor. Bunun dışında Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde mülkiyet açısından çok büyük sorun var. Bizden esas olarak, bir mekana yapılacak olası bir yatırım nedeniyle kullanıcının, o mekan üzerinde daimi sahibinden daha fazla hakka sahip olacağını kabul etmemiz isteniyor. Dolayısıyla, BM çerçevesinde mutabakata varılan esaslar temelinde nihayet bir çözüme ulaşana kadar çok büyük sorunlar var.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu