Yunanistan Haber

Almanya Da Yunanistan’ı Silahlandırıyor

Toplamda 100+100 adet olarak Yunanistan’a verilecek olan Marder 1A3 versiyonu zırhlı tanklardan ilk 10 adeti yola çıkmaya hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra Almanya da Yunanistan’ı hibe silahlarla silahlandırıyor. Toplamda 100+100 adet olarak Yunanistan’a verilecek olan Marder 1A3 versiyonu zırhlı tanklardan ilk 10 adeti yola çıkmaya hazırlanıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında 31 Mayıs’ta yapılan bir görüşmenin ardından, Almanya’nın hibe olarak Yunanistan’a vereceği toplamda 100 adet Marder 1A3 versiyonu zırhlı tanklardan ilk 10 adetinin Yunanistan’a getirilmesi için çalışmalarda son aşamaya gelindi. Zırhlı Marder 1A3 tanklarının önümüzdeki günlerde önce Selanik’e oradan da Ege’deki adalara konuşlandırılacağı belirtiliyor.

Yunanistan Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunan Ordusunun ilk aşamada Ege’deki adalardan 40 adet geri çektiği Doğu Alman yapımı BMP-1 zırhlı araçların şu an Selanik’ye bulunduğu belirtilirken, üzerlerinde var olan Yunan bayraklarını silme çalışmalarının sona erdiği ve gerekli bakımlarının yapıldığı bundan sonra da Ukrayna’ya gönderilmesi çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde deniz yoluyla Almanya’nın Hamburg veya Rostok Limanına gönderileceği belirtiliyor. Oradan da demiryolu aracılığıyla Polonya üzerinden Ukrayna’ya sevk edilecek ve Ukrayna Ordusuna teslim edilecek.

Yunan kaynaklar, adalardan ne kadar askeri araç çekilirse yerlerine hatta daha fazlası Μ1117, Μ113 ve Almanya’dan gelecek olan Marder 1A3 zırhlı araçlardan oluşacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu