Yunanistan Haber

Ada’da Hava Savunma Sistemlerini Rafale Uçaklarıyla Test Ettiler

Savunma iş birliğini güçlendirmek isteyen Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Fransa, askeri tatbikata imza attı.

Savunma iş birliğini güçlendirmek isteyen Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Fransa, askeri tatbikata imza attı.

Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra Doğu Akdeniz’de bulunan Fransız donanmasına ait CHARLES DE GAULLE uçak gemisinden havalanan Fransız Rafale savaş uçaklarının katılımıyla bir askeri tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) TAMS “TALOS-2/2022” adlı hava savunma tatbikatı kapsamında hava savunma sistemini test edildi.

Tatbikatın amacı, hava savunma personelini hava kuvvetleri konuşlandırma taktikleri konusunda eğitmek, harekat hazırlığını ve hava harekatlarının planlanması ve icrasında standardizasyon seviyesini artırmak olduğu ileri sürüldü.

Tatbikatta özellikle, Milli Muhafız tesislerinin kendini koruma sisteminin yanı sıra hava savunma sistemi de devreye alınarak modern savaş uçakları karşısında gerçekçi koşullarda performansı değerlendirildi. Ayrıca personel tarafından, taktik silah kontrol ve bilgi iletim prosedürleri ile Hava Savunma Merkezi hava savunma prosedürleri tatbik edildi.

blank

Tatbikatın tamamlanmasının ardından katılımcıları tebrik eden Genelkurmay Başkanı, tatbikatın stratejik düzeydeki mesajların yanı sıra Hava Kuvvetleri arasında operasyonel ve taktik düzeyde birlikte çalışabilirliğin yanı sıra koordinasyon, planlama kabiliyetinin artırılmasına katkı sağladığını kaydetti.

Ortak askeri faaliyetlerin, Ulusal Muhafız personeline Fransız Silahlı Kuvvetlerinin Birlikleriyle birlikte eğitim yapma imkanı sağlaması ve böylece ortak operasyonların yürütülmesi için gerekli bir unsur olan birlikte çalışabilirliği teşvik etmesi nedeniyle özellikle faydalı olduğu ileri sürülüyor. Bunlar ayrıca, Kıbrıs Silahlı Kuvvetleri ile Fransa arasında zaman içinde gelişen mükemmel ilişkinin somut bir kanıtı ve iki ülke arasındaki askeri işbirliğini daha da derinleştirmek için her fırsattan yararlanma konusundaki karşılıklı niyetin bir göstergesi olduğuna vurgu yapılıyor.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu