Yunanistan Haber

Abdülhamit Han Yunanistan Hava Kuvvetlerini Hareketlendirdi!

Fatih Dönmez’in "Abdülhamid Han sondaj gemisini 9 Ağustos'ta Mersin'den ilk görev yerine uğurlayacağız" açıklaması Yunanistan Hava Kuvvetlerini hareketlendirdi.

Fatih Dönmez’in “Abdülhamid Han sondaj gemisini 9 Ağustos’ta Mersin’den ilk görev yerine uğurlayacağız” açıklaması Yunanistan Hava Kuvvetlerini hareketlendirdi.

Yunanistan Hava Kuvvetleri komutanı Korgeneral Themistoklis Burolias Grit’in İraklio kentinin Timpaki bölgesinde konuşlanan 11. Güdümlü Füze Filosu’nu ziyaret ederek filonun hazırlık ve kabiliyetleri hakkında bilgi aldı.

Hava Kuvvetleri komutanı Burolias’ı filo komutanı Miron Hahliutis karşıladı, kendisine filonun hazırlık ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Komutan Burolias S-300 Hava Savunma Sistemi ve TOR-M-1 sistemlerini inceleyerek hazırlık hakkında bilgilendirildi.

Burolias’ın 11. Güdümlü Füze Filosu’na gerçekleştirdiği bu ziyaret Yunan basınında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Abdülhamid Han sondaj gemisini 9 Ağustos’ta Mersin’den ilk görev yerine uğurlayacağız” açıklaması sonrasında gerçekleştirilmesini Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin Abdülhamit Han’ı olası Yunan karasularına girmesi durumunda engellemeye yönelik bir ön hazırlık ve teyakkuz durumuna geçmek olarak değerlendirildi.

blank

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu