Batı Trakya Haber

ABD Dedeağaç’a Teksas’tan Saldırı Helikopterleri Getiriyor

Saldırı helikopterleri ağırlıklı olan 1. Ordu Havacılık Tugayı’nın Teksas Eyaleti’nin Fort Hood’tan Dedeağaç’a Kasım ayı içinde gelmesi planlanıyor.

ABD’ye ait 1. Ordu Havacılık Tugayı Teksas’tan Dedeağaç’a geliyor.

ABD Ordusuna ait ve bünyesinde saldırı helikopterleri ağırlıklı olan 1. Ordu Havacılık Tugayı’nın Teksas Eyaleti’nin Fort Hood’tan Dedeağaç’a Kasım ayı içinde gelmesi planlanıyor.

Ancak Amerikalıların Batı Trakya’da askeri olarak varlıkları devam ederken, İskeçe’de Yunan ve Amerikan kara Kuvvetlerinin mürettebatları arasında Kayalar (Petrohori) köyündeki atış eğitim tatbikat alanında “Hellenic Tank Challenge” adı verilen tank mürettebatı yarışması yapılması gündemde. Hatırlanacağı üzere aynı yarışma geçtiğimiz yıl da aynı yerde yapılmıştı.

blank

Aynı zamanda Kayalar köyündeki atış eğitim tatbikat alanında ikinci ortak bir eğitim tatbikatı “Altın Post” (Altın Pösteki, Yunan mitolojisinde zenginliği ve iktidarı sembolize eden postun adıdır) adı verilen komando birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

blank

ABD 1. Piyade Tümeni ve Yunanistan 1. Ordu Havacılık Tugayı üst düzey komutanları, Yunan Ordusu ve ABD Bölge Destek Grubu temsilcileriyle geçtiğimiz günlerde Stefanovikio’da bir araya geldi.

Yunanistan’daki ABD Bölgesi destek ekibinin başkanı Brandon Marsh, “MDCA”, özellikle Stefanovikio ve Dedeağaç’tan ABD ve Yunanistan’ın karşılıklı kullanım için iki önemli konum olduğunu ileri sürüyor.

blank

Ayrıca Amerikalılar, aynı anlaşmayla, Dedeağaç’ta lojistik destek alanı olarak Volos kentinde Georgoula askeri kışlası ve Dedeağaç’ta da Yannouli askeri kışlasını kullanmasını kapsıyor. Böylece Amerika Birleşik Devletleri Dedeağaç’ta her daim 600 kişilik personelini bulunduracak.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu