Yunanistan Haber

90 Adet Daha Selanik Limanına İndirildi, Sırada M109 Obüsler!

ABD tarafından Yunan ordusuna hibe edilen toplamda 1.200 adet M1117 zırhlı araçtan 90 tanesi daha Selanik limanına geldi.

ABD tarafından Yunan ordusuna hibe edilen toplamda 1.200 adet M1117 zırhlı araçtan 90 tanesi daha Selanik limanına geldi.

ABD’nin Yunanistan’a EDA programı (Excess Defence Articles) kapsamında hibe ettiği toplamda 1.200 adet M1117 tipi zırhlı askeri araçtan 90 adedi daha Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen kargo gemisiyle Selanik limanına indirildi.

Araçların gerekli bakım ve boya işlemleri yapıldıktan sonra demiryolu ve karayolu aracılığıyla, merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Batı Trakya bölgesinde ve özellikle Meriç (Evros) ilindeki askeri kışlalara ve bir küçük bölümü de Kuzey Ege adalarına konuşlandırılıyor.

ABD’nin hibe ettiği araçlar silahsız olarak geldiğinden dolayı, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bu sorunu depolarında bulundurduğu stok makineli silahlarla çözmeyi planlanıyor.

ABD’den şu ana kadar gelen araç sayısı 354, 2022 yılının sonuna kadar 1.200 zırhlı aracın Yunanistan’a teslim edilmesi için çalışmalara hız verildi.

Sırada M109 155 mm’lik kundağı motorlu obüsler mi?

Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan bilgiler doğrultusunda, geçtiğimiz aylarda ABD ile Yunanistan arasında yenilenen Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması gereği, ABD Yunanistan’a 2023 yılı içinde yine EDA programı (Excess Defence Articles) kapsamında Körfez savaşı sırasında kullanılan ve şu an ABD’de silah depolarında bulunan çok sayıda ABD yapımı M109 155 mm’lik kundağı motorlu obüslerin verilmesi çalışmalarına başlandığı ileri sürüldü.

Buna göre 2023 yılının ilk yarısında Yunanistan’a getirilme çalışmalarının başlatılması öncesinde Ekim-Kasım aylarında bir askeri uzman heyetin ABD’ye giderek M109 155 mm’lik kundağı motorlu obüslerin seçimini yapması bekleniyor.

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu