Yunanistan Haber

1. Dedeağaç Gemisi Tamam, Sıra Dedeağaç Açıklarında 2. Gemide

İlk yüzer sıvı doğal gaz (LNG) depolama ve gazlaştırma gemisine (FSRU) ilk gaz yükü Dedeağaç'a ulaşıyor.

İlk yüzer sıvı doğal gaz (LNG) depolama ve gazlaştırma gemisine (FSRU) ilk gaz yükü Dedeağaç’a ulaşıyor.

Deneme çalışması zamanlama içerisinde başlayacak. Gastrade şirketi, bu üniteye ek olarak Dedeağaç açık denizinde ikinci bir FSRU kurmayı da planlıyor.

Dedeağaç’taki yeni LNG terminaline ilk FSRU gazı ulaşması için zaman daralıyor. Gastrade şirketi Dedeağaç isimli depolama ve gazlaştırma gemisine ilk gaz yükünü 20 Ocak’ta teslim alması bekleniyor. Şirket, 31 Ekim’den itibaren iki kez uzatılan ilgili bir ihale açıklamıştı. Şu ana kadar ihaleyi kimin kazandığı açıklanmadı.

Bir üst düzey Gastrade sözcüsü LNG Prime’aya yaptığı açıklamada, “Devreye alınan yük, 6-7 hafta sürecek deneme operasyonunun başlayacağı 20 Ocak’ta Dedeağaç’a ulaşması bekleniyor.” dedi. Öngörülemeyen durumlar dışında projenin Mart ayının ilk haftasında ticari işletmeye alınması bekleniyor.

Gastrade’in hissedarları arasında Kopelouzos grubu, DESFA, DEPA, Bulgartransgaz ve GasLog yer alıyor. Yunanistan’ın ilk FSRU gemisi 17 Aralık’ta Singapur’dan Dedeağaç’a ulaştı ve bağlama işlemini 23 Aralık’ta tamamladı.

Boru hattı faaliyete geçtikten sonra doğal gazı Yunanistan iletim sistemine, ardından Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’daki son tüketicilere, ardından doğuda Moldova ve Ukrayna’ya, batıda Macaristan ve Slovakya’ya ulaştıracak.

Gastrade, bu üniteye ek olarak Dedeağaç açık denizinde ikinci bir FSRU kurmayı da planlıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu