Ελληνικά Νέα

Ερντογάν: «Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονες μας, παρά τις παρεμβάσεις τρίτων»

«Ποτέ δεν απορρίψαμε το χέρι φιλίας που απλώθηκε στη χώρα μας. Πήγαμε τρέχοντας σε εκείνους που έκαναν ένα βήμα προς εμάς».

«Παρά τις παρεμβάσεις των τρίτων προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονες μας με βάση μια προσέγγιση που θα είναι αμοιβαία επωφελής (καζάν-καζάν)» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό των τουρκικών εξαγωγών το 2023, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική, λέγοντας πως η χώρα του ξεπέρασε τις διαφορές απόψεων που προέκυψαν με ορισμένες χώρες της περιοχής και επανέφερε τη συνεργασία της στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι.

«Ποτέ δεν απορρίψαμε το χέρι φιλίας που απλώθηκε στη χώρα μας. Πήγαμε τρέχοντας σε εκείνους που έκαναν ένα βήμα προς εμάς» τόνισε.

Ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι «ενώ οι σχέσεις μας με τον τουρκικό κόσμο έχουν φθάσει σε ιστορικό υψηλό, προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε συνεργασία με την Ευρώπη και την Αμερική με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό» και προσέθεσε: «Διαμορφώσαμε την εξωτερική μας πολιτική με τουρκοκεντρική αλλά παγκόσμια προοπτική. Δεν θα υπάρξει επιστροφή από αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει να αυξάνει τον αριθμό των φίλων της».

Ο πρόεδρος Ερντογάν, αναφερόμενος στις τουρκικές εξαγωγές επισήμανε ότι οι εξαγωγές του 2023 έφτασαν τα 255,809 δισ. δολάρια με αύξηση 0,6% σε σχέση με πέρυσι, καταρρίπτοντας ιστορικό ρεκόρ.

«Από τον Οκτώβριο του 2023, οι ετήσιες εξαγωγές υπηρεσιών έφτασαν τα 99,254 δισ. δολάρια σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2024 οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών θα ξεπεράσουν τα 375 δισ. δολάρια.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu