Yunanistan Haber

Zaman Kaybetmeden F-35’ler İçin Atina’ya Geliyorlar

ABD Savunma Bakanlığı teknokratları F-35'ler için Atina’ya gelecek. EAB tesisleri inceleyecekler.

ABD Savunma Bakanlığı teknokratları F-35’ler için Atina’ya gelecek. EAB tesisleri inceleyecekler.

Yunanistan’ın amacı, son teknoloji Amerikan F-35’ler savaş uçaklarıyla Ege ve Doğu Akdeniz’de hava üstünlüğü kurmak.

Yunanistan’ın 24 adet Amerikan F-35 avcı uçağının tedarik edilmesi için başlattığı çalışmalarda hareketlilik yaşanıyor. Önümüzdeki günlerde ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir grup teknokratın Atina’ya gelmesi bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ABD’ye yaptığı son ziyareti sırasında Yunanistan tarafından talep edilen 24 adet Amerikan F-35 savaş uçağının tedarik edilmesi için başlatılan çalışmaların detaylarının güncellenmesi bağlamında, JSF Program Ofisinden ABD Savunma Bakanlığı teknokratlarının Yunanistan Savunma Bakanlığı’na gelmeleri bekleniyor.

Atina’daki hükümet kaynakları, geçtiğimiz günlerde ABD-Yunanistan ikili Savunma İşbirliği Anlaşması bağlamında, Yunanistan Hava Kuvvetleri’nde görev yapacak 5. nesil savaş uçağının Amerikan F-35 olmasına karar verildiği belirtiliyor.

Aynı kaynaklara göre, F-35’i üreten şirket Lockheed Martin’in de Yunanistan’ın bu programa dahil edilme konusundaki ilgisinin kabul edilebileceğini yazılı olarak Yunanistan tarafına bildirdiği ileri sürülüyor.

Lockheed Martin’in Yunanistan Havacılık Sanayi (ΕΑΒ) içinde üretime yönelik yatırım yapma konusunda ilgisinin olduğunu, Yunanlı yetkililerin, “Tüm parametreler üzerinde anlaşabilirsek, bahse konu uçaklar 2028’den sonra satın alınacak. Yunanistan için böyle uzun vadeli bir yatırımı 2030’da finanse etmenin en iyi yolu aranacak” dedikleri ifade ediliyor.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu