Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın Kapattığı İTB 95. Yaşını Kutluyor

Yunanistan, isminde "Türk" ifadesi geçtiği için kapattığı İTB 95. yaşını kutluyor.

Yunanistan, isminde Türk ifadesi geçtiği için kapattığı İTB 95. yaşını kutluyor.

İskeçe Türk Birliği 95 yıldır Batı Trakya Türklerine ve bölgemize zenginlik katmaya devam ediyor.

İskeçe Türk Birliği, 95. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 14 Nisan 1927’de kurulan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan İskeçe Türk Birliği, kuruluşundan bu yana 95 yılı ardında bıraktı.

Kuruluş yıldönümüyle ilgili olarak İskeçe Türk Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Kültürümüzü, değerlerimizi, kimliğimizi yaşatma ve geleceğe aktarma misyonuyla, halkımızın sevgisi ve desteğiyle, yıllar içinde büyüyen İskeçe Türk Birliği, kültür, sanat, müzik, folklor, spor ve eğitim alanlarında toplumumuza yol göstermeye, halkımızdan ve kültürümüzden öğrendiklerini, yine halkımıza ve kültürümüze kazandırmaya devam edecek.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada; İskeçe Türk Birliği’nin 95 yıllık ömrünün 39 yılını ismindeki “Türk” ibaresi nedeniyle Yunanistan mahkemelerinde hakkında verilen kapatma kararının iptal edilmesi ve AİHM kararının uygulanarak yasal statüsünün iade edilmesi için mücadele ederek geçirdiği vurgulandı.

İskeçe Türk Birliği’nin 95. kuruluş yıldönümüyle ilgili yayımladığı açıklama şu şekilde:

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ 95 YAŞINDA!

(14 Nisan 1927 – 14 Nisan 2022)

“Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ 95 yaşında. 14 Nisan 1927 tarihinde kurulan İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, onurlu geçmişi ve tarihi misyonuyla 95 yıldır Batı Trakya Türklerine ve bölgemize zenginlik katmaya devam ediyor.

Kültürümüzü, değerlerimizi, kimliğimizi yaşatma ve geleceğe aktarma misyonuyla, halkımızın sevgisi ve desteğiyle, yıllar içinde büyüyen İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, kültür, sanat, müzik, folklor, spor ve eğitim alanlarında toplumumuza yol göstermeyi, halkımızdan ve kültürümüzden öğrendiklerini, yine halkımıza ve kültürümüze kazandırmaya devam edecek.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, 95 yıllık ömrünün, 39 yılını ise, ismindeki “Türk” ibaresi nedeniyle Yunanistan mahkemeleri tarafından hakkında verilen kapatma kararının iptal edilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin derneğimiz lehine verdiği kararın uygulanarak, yasal statüsünün iade edilmesi için verdiği hak arama mücadelesiyle geçirdi. İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, bu mücadeleyi maruz kaldığı haksızlık ve adaletsizlik son bulana kadar sürdürecektir.

Bu vesileyle, ebediyete göçmüş olan İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’nin eski başkanlarını, yöneticilerini, üyelerini rahmet ve minnetle anıyor, İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’nde görev yapmış olan tüm yönetici ve üyelerimize şükranlarımızı sunarız.

Batı Trakya Türklerinin Kültür Çınarı; İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ 95 YAŞINDA. KUTLU OLSUN!!!”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu