Yunanistan Haber

Yunanistan’da Spartalılar’ın Başkanı Konuştu

"Spartalılar, Helenizm'in tüm ideallerini ve değerlerini temsil ediyor. Birleştirmeye geliyorlar. Uzun bir süre sonrasında ulusal bir parti, ulusal bir ses Yunan Parlamentosunda yer alacak."

Sürpiz bir şekilde Parlamentoya 12 Milletvekili ile giren aşırı sağ parti “Spartalılar”ın Başkanı ilk açıklamasını yaptı.

Yunanistan’da 25 Haziran seçimlerinde %4,64 oy alan ve 12 Milletvekili seçerek Parlamentoya giren aşırı sağ “Spartiates” (Spartalılar) partisi Başkanı Vasilis Stigas, seçim zaferi sonrası yaptığı açıklamada, “Spartalılar, Helenizm’in tüm ideallerini ve değerlerini temsil ediyor. Birleştirmeye geliyorlar. Uzun bir süre sonrasında ulusal bir parti, ulusal bir ses Yunan Parlamentosunda yer alacak.” İfadelerini kullandı.

“Spartiates” (Spartalılar) partisi Başkanı Vasilis Stigas seçim sonuçları sonrasında basının karşısına çıkarak şunları dile getirdi:

“Bugün 25 Haziran 2023. Tüm Yunan bayanlarının ve baylarının hafızalarına kazınacağına inandığım bir gün. Uzun bir süre sonrasında ulusal bir parti, ulusal bir ses Yunan Parlamentosunda içinde yer alacak. Spartalılar, Helenizm’in tüm ideallerini ve şu anda ülkemizde eksik olan değerleri temsil ediyor. Spartalılar bölmeye değil. Birleştirmek için geliyorlar. Spartalıların ana sloganı, bugün ülkemizde ne yazık ki eksik olan birlik içinde güçtür. Yaklaşık üç hafta zorlu mücadele verdik. Oylarıyla bize güvenen tüm Yunan bayanlarına ve baylarına kalbimin derinliklerinden teşekkür ediyorum.

Ayrıca, bu kısa süre boyunca yorulmadan çalışan ve Spartalıların Parlamento’ya en azından nispeten iyi bir oranla girmesi için Yunanistan’ın dört bir yanından yüzlerce üyemize teşekkür etmek istiyorum. Devamında göreceğiz.

Bize verdiği önemli yardım için İlias Kasidiaris’e (cezaevinde olan eski Altın Şafak Partisi Üyesi) tabii ki de teşekkür etmek isterim. Bu sonuca ulaşmak için bize itici güç veren yakıttı. Yunan halkına, beklentilerini karşılayacağımızı ve Yunan Parlamentosuna yeni bir ruh ve tarz getireceğimizi bildirmek istiyorum.

Spartalılar, her zaman ve siyasi bir kurum haline gelmeden önce, ekonomik kriz yıllarında baskı altında olan tüm güçsüz hemşerilerimizin imdadına yetişen yardım eden bir sosyal eylem ağıydı. Bu nedenle, her zaman yanımızda taşıdığımız olumlu işaret, Yunanlının, acı çeken insanın, hakkını bulamayan ve her gün başa çıkabilmek için çalışan mazlumun yanında olmaktır. Bu sonuca ulaşmamıza yardımcı olanlara tekrar çok teşekkür ederiz. Teşekkür ederim”.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu