Yunanistan Haber

Yunanistan’da Hukukun İşleyişini Kontrol Etmeye Geldi

"Yıllık hukukun üstünlüğü raporundaki tavsiyeleri her zaman çok ciddiye alıyoruz ve elimizden geldiğince uymaya çalışıyoruz."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bugün sabah saatlerinde Avrupa Komisyonu’nun Değerler ve Şeffaflıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Věra Jourová ile Başbakanlık maksimu Sarayında bir araya geldi.

İran-İsrail arasında yaşanan gerginliğe değinen Başbakan Miçotakis, “Şu anda herhangi bir tırmanış bölgesel istikrar ve güvenliğe yönelik önemli bir tehdit olacaktır. İsrail’in yanında olmaya devam ediyoruz, ancak aynı zamanda tüm tarafları, potansiyel olarak çok tehlikeli bir gerilimin daha da artmasından kaçınmak için gerekli itidalleri göstermeye davet ediyoruz.” Dedi.

Yunanistan’da hukukun üstünlüğü konularına ilişkin konuşan Başbakan Miçotakis, Yunanistan’ın Komiteyle mükemmel bir işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Avrupa Komisyonu tarafından da kabul edilen önemli bir ilerleme kaydedildiğine inanıyorum. Yıllık hukukun üstünlüğü raporundaki tavsiyeleri her zaman çok ciddiye alıyoruz ve elimizden geldiğince uymaya çalışıyoruz. Ancak kaydettiğimiz ilerlemeden memnunum ve ekiplerimiz, dile getirdiğiniz sorunların ayrıntılarını incelemek ve elimizden gelen en iyi şekilde yanıt verdiğimizden emin olmak için her zaman hazırdır.”

blankAvrupa Komisyonu Değerler ve Şeffaflıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Věra Jourová da yaptığı konuşmada, Yunan makamlarıyla çok iyi bir işbirliği içinde olduğuna değinerek şunları dile getirdi:

“Hukukun üstünlüğü raporunda ele aldığımız konuların dördünün de, ister adalet ve kovuşturma aşaması, ister yasama süreci, ister medyanın durumu, ister yolsuzlukla mücadele olsun, demokratik sistemlerimiz açısından hayati öneme sahip olduğunu biliyorsunuz. Bu, tüm üye ülkelerde iyi çalıştığını görmek istediğimiz çok önemli bir dizi faktör veya alandır.

Tavsiyelerin hayata geçirilmesi için attığınız adımlar, adalet ve yolsuzlukla mücadele alanında devam eden reformlar için bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Gazetecileri korumak için neler yapıldığını öğrenmek için bugün medya görev gücünüzle konuşacağım, ancak aynı zamanda yeni medya koruma kurallarının Yunanistan’da en iyi şekilde nasıl uygulanacağını tartışma fırsatım da olacak.

Ayrıca, yabancı propagandayla mücadele etmek amacıyla Dijital Hizmetler Yasası’nı ve gelecekte Medya Özgürlüğü Yasası’nı uygulamakla görevli yetkililer ve organlarla da, Rusya’nın olabilir ama bilgi alanımızı etkilemeye çalışan başka aktörler de var onlarla da konuşacağım.

Bugün Yunanistan’da, Atina’da dolu dolu ve verimli bir gün geçireceğimi umuyorum, daha doğrusu eminim. Sonuç, Yunanistan’ın yaklaşan Avrupa seçimlerine hazır olup olmadığını anlamak açısından çok önemli olacak. Elbette, Avrupa seçimleri için Üye Devletlere yaptığım demokrasi turu sırasında tartışıyoruz, ancak bu sistemi her seçim yarışmasında korumak önemli.

Seçimlerin organizasyonunun tamamen Üye Devletlerin sorumluluğunda olduğunun tamamen bilincinde olduğumuzu eklemek isterim. Büyük teknoloji şirketleriyle iletişimde herhangi bir zorluk yaşanması durumunda katkıda bulunmaya hazır olduğumu ifade ederek Üye Devletlere geliyorum. Yardım edebilirim, iletişimi köprüleyebilirim. Haberci olabilirim çünkü platformlardan duyduğum şey bazen hassasiyetleri anlamadıkları ve bu durumun her eyalette bilgi alanının doldurulmasını etkileyebileceği yönünde.

Onları eleştirdiğimde bize her zaman verdikleri cevap, üye devletlerin 24 dilinin tamamında doğru içerik denetimini yapmadıklarıdır. Cevapları her zaman şu oluyor: “Neyin bilgi, neyin sadece nefret söylemi olduğunu ayırt etmemize yardımcı olabilecek kurumlarla, bireylerle ve her üye devletteki vatandaşlarla daha yakın temas kurmak istiyoruz ve içeriği uygun şekilde yönetiyoruz.

Söylemeye gerek yok ki, Avrupa Komisyonu için içerik denetiminin ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaması her zaman önemlidir. Yalnızca yasa dışı içeriğe, çocuk pornografisine, nefret söylemine ve terörizme odaklanıyoruz. Dezenformasyon durumunda, her zaman güvenliği veya diğer kamu çıkarlarını tehlikeye atabilecek yanlış bilgilere odaklanırız veya onların da odaklanmasını isteriz. Dijital Hizmetler Yasası kapsamında yapmaları konusunda ısrar etmemiz gereken minimum miktar budur.

Yapay zekadan ve yapay zekanın hayatımızın her alanında daha büyük etkisine hazırlanmanın gerekliliğinden daha önce bahsetmiştim. Burada da iyi bir işbirliği kapsamına sahip olduğumuza inanıyorum.

Son yorum, belki son iki yorum. Geçen sefer birçok Üye Devleti ilgilendiren casus yazılım kullanımını tartışmıştık. Size iki şeyin sözünü veriyorum: Üye Devletlerdeki casus yazılım kullanımını hukukun üstünlüğüne ilişkin raporumuza dahil edeceğiz, böylece sorunun ne kadar büyük olduğu konusunda daha iyi bir fikriniz olur. İkincisi ise casus yazılımların kamu otoritelerinin yanı sıra özel kuruluşlar tarafından da kullanılmasına ilişkin hukuki görüş yayınlayacağız. Bu çalışmalar aşamasında. Bu dönem içerisinde görüş bildirmeyi düşünüyorum.

Fazla zamanım olmadığını unutmayın. Bugün Bay Reynders’ın portföyünü devralıyorum. Süreci tamamlamak benim birincil sorumluluğum olacak. Sadece size değil, diğer birçok Başbakana da, herhangi bir casus yazılım kullanımına ilişkin yasal gerekliliklerin ne olduğunu tam olarak açıklığa kavuşturmak için hukuki görüş sunacağımıza ve aynı zamanda Avrupa Adalet Divanı’nın içtihadına yanıt vereceğimize dair söz verdiğimi hatırlıyorum.

Son yorum, daha doğrusu bir soru ya da çağrı: Avrupa pazarında faaliyet gösteren şirketlerin üçüncü ülke hükümetleriyle imzaladığı sözleşmelerin kamuya açık bir sicilinin oluşturulmasını planlayan ve öneren Demokrasinin Savunması Paketi hâlâ üzerinde çalışılıyor. Tek pazardaki şirketlerin bir tür lobicilik yapmayı veya kamuoyunu ve siyasi karar alma süreçlerini etkilemeyi üstlendiği sözleşmeler.

Bu Direktif şu anda yasama sürecindedir. Belçika Başkanlığı Haziran ayında genel bir yaklaşımın olabileceğinin sözünü verdi veya belirtti. Sizden bu yasama girişimini desteklemenizi rica ediyorum çünkü bu tür sözleşmeler, bu tür temaslar, karar alma sürecindeki bu tür yabancı etkiler hakkında, özellikle de Avrupalı ​​politikacıların davalarının ortaya çıkmasından sonra daha fazla bilgi sahibi olmamız gerektiğine inanıyoruz. Ruslar tarafından finanse edilen bu olay iki hafta önce Çekya ve Polonya gizli servisleri tarafından gün yüzüne çıktı.

Bu ülkelerden bu tür kongreler ve girişimler hakkında daha fazla bilgi talep etmenin zamanının geldiğine inanıyorum. Benim tarafımdan gelen güncelleme buydu. Başta hukukun üstünlüğü olmak üzere tüm farklı alanlardaki çok iyi işbirliğiniz için bir kez daha çok teşekkür ederim ve bunun gelecekte, belki de önümüzdeki dönemde de devam etmesi dileğini ifade etmek istiyorum.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu