Yunanistan Haber

Yunanistan’da F-4 Savaş Uçağı Düştü! Pilotlara Ulaşılamıyor!

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait bir F-4 savaş uçağı bu sabah saatlerinde 10:38 civarında Anravida üssünün açıklarında denize düştü.

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait bir F-4 savaş uçağı bu sabah saatlerinde 10:38 civarında 338. Anravida Hava Üssünün açıklarında denize düştü.

İlk bilgilere göre, bu Pazartesi sabahı erken saatlerde iki adet F-4 savaş uçağı eğitim tatbikatı uçuşu yapmak üzere 338. Andravida hava üssünden havalandı. Eğitim görevi bitince de geri üssüne dönerken iki uçaktan birinin arıza verdiği ve pilotların koltuk fırlatma sistemini kullanma talebi verdiği ileri sürülürken, arama kurtarma çalışmalarının şu an itibariyle devam ettiği belirtiliyor.

Ancak son bilgiler düşen uçağın ilk parçalarına Katakolo sahili açıklarında ulaşıldığı belirtilirken, pilotların koltuk fırlatma sistemini kullanmadıkları yönünde. Öte yandan düşen uçağın 300 fit yükseklikte alçak uçuş gerçekleştirdiği belirtiliyor. O bölgede de denizin 1.000 metre derinliği olduğu ifade ediliyor.

blank

Uçakta bulunan iki pilotun bulunması için çalışma başlatıldı.

Uçağın düştüğü bölgede iki adet Hava Kuvvetlerine ait AB-205 helikopteri, Donanmaya ait bir adet S-70 helikopteri ve Sahil Güvenlik gemileri bölgeye intikal ederken, bir de C-130 uçağı havadan arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

blank

Yunanistan hava Kuvvetleri tarafından yapılan resmi duyuru:

“30 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 10:30’da, eğitim uçuşu yapan 338 Hava Üssündeki 117. Savaş Kanadına ait bir F-4 Phantom (iki kişilik) uçağı, Andravida havaalanının 25 deniz mili güneyindeki deniz alanına düştü.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu