Yunanistan Haber

Yunanistan-Türkiye “Pozitif Gündem”le Atina’da Toplandı

Yunanistan-Türkiye "Pozitif Gündem" diyaloğu toplantısı Atina'da gerçekleştirildi.

Yunanistan-Türkiye “Pozitif Gündem” diyaloğu toplantısı Atina’da gerçekleştirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragoyannis ile T.C.Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın, ekonomik ve ticari meselelere yönelik “Pozitif Gündem” diyaloğu çerçevesinde üçüncü çalışma toplantısı Atina’da gerçekleştirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Ekonomik Diplomasi ve Dışadönüklükten Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sn. Kostas Frangogiannis bugün 21 Şubat 2022 Pazartesi günü Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sn. Sedat Önal ile Pozitif Ajanda girişimi Türkiye çerçevesinde Atina’da Ekonomi ve ticaret alanları üçüncü görüşmesini gerçekleştirdi.

İki taraf, özellikle Enterprise Greece ile Türk muadili İnvest in Türkey arasında Kovid-19’a karşı aşı sertifikalarının karşılıklı tanınması, Ortak Turizm Komitesi’nin ve Ortak Ekonomik Komite’nin yeniden etkinleştirilmesi konularında bir Mutabakat Zaptı imzalanması için müzakerelerin başlatılması olmak üzere, belirli konularda kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladı.

Bugünkü toplantıda, iki ülkenin ticari ve girişimcilik ilişkileri, ulaştırma ve telekomünikasyon alanlarında işbirliği umutları ve çevresel sorunların ele alınmasında işbirliğinin güçlendirilmesi de ele alındı.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu