Yunanistan Haber

“Yunanistan, Türkiye İle Uluslararası Hukuk Temelinde Diyalog İstiyor”

"Her zaman sakince tepki gösteriyoruz ama cevapsız hiçbir şey bırakmıyoruz ve ulusal çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz."

Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Aleksandros Papaioannu, diplomatik muhabirlere yönelik haftalık düzenli brifing sırasında Türkiye ile ilgili konuştu. Sözcü Papaioannu, “Ülkemiz Türkiye ile Uluslararası Hukuk temelinde diyalog istiyor.” Değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde eylemlerimize tepki olarak Türk söyleminde bir artış görüyoruz. Dış politikamız belirli değerlere, ilkelere, uluslararası hukuka ve deniz hukukuna saygıya dayanmaktadır ve bu değer ve ilkeler üzerinde yürümeye devam edeceğiz. Türk söyleminin tırmanmasına ya da provokatif eylemlerin tırmanmasına kapılmıyoruz. Her zaman sakince tepki gösteriyoruz ama cevapsız hiçbir şey bırakmıyoruz ve ulusal çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz. Uluslararası hukukun temellerine ihtiyatlı ve sakin bir şekilde yanıt veriyoruz ve aynı zamanda muhataplarımızı ve müttefiklerimizi tüm bunlar hakkında bilgilendiriyoruz.

Yunanistan hiçbir zaman kişisel düzeyde yanıt vermiyor, her zaman bir ülkenin eylemlerinden bahsediyor, bireylerden değil, ancak ülkemiz Türkiye ile Uluslararası Hukuk temelinde diyalog istiyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu