Yunanistan Haber

Yunanistan Midilli, İstanköy ve Sakız Adasına Elektrik Üreten Yüzer Mavnalar Yerleştiriyor

Yunanistan, İngiliz şirketi ile işbirliği yaparak Midilli, İstanköy ve Sakız adalarına elektrik üreten LNG ile çalışan Mavnalar yerleştiriyor.

İngiliz Houlder mühendislik danışmanlığı şirketi, üç adet yüzer LNG mavnasının Midilli (Lesvos), İstanköy (Kos), Sakız (Hios) adalarına konuşlandırılması için Atina merkezli Blue Sea Power ile bir ortaklık kurdu.

Bu üç adet yüzer LNG mavnası 2025 yılına kadar faaliyete geçecek ve Yunanistan’ın Kos, Sakız ve Midilli adalarına temel güç ve zirve gücü sağlayacak. Enerji, mevcut güneş ve rüzgar yenilenebilir enerji tesisleri teknik limitlerine ulaştığında kullanılacaktır.

Mavnalar, mevcut dizel ve ağır yakıtlı enerji üretim altyapısının yerini alacak ve Yunanistan, AB mevzuatı ile yeni Yunan iklim mevzuatına uymak zorunda.

Daha önce Houlder şirketi, ana güç üretim motorunun yerleşimi, yük sınırlaması, tasarım standardizasyonu, emisyon ve verimlilik azaltma seçenekleri ve yatırım harcamaları ile birlikte deniz sıcaklığı ve gürültünün suyu etkilediğine ilişkin bir çalışmayı tamamlamıştı.

Son olarak, ortaklar güç mavnalarına bir kriyojenik karbon yakalama sistemi kurmayı planlıyor. Motorlar, emisyonları daha da azaltmak için tedarik zincirinde biyo-LNG ve yenilenebilir sentetik e-LNG’yi harmanlamak amacıyla bunu sağlayacak teknoloji olgunlaştıkça harmanlanmış hidrojen üretimi için hazır olacak.

blank

blank

blank

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu