Yunanistan Haber

Yunanistan “İniochos 23” Tatbikatına Hazırlık Yapıyor

Yunanistan Hava Kuvvetleri, büyük ölçekli "İniochos 23" isimli askeri tatbikatın hazırlıklarına başladı.

Yunanistan Hava Kuvvetleri, büyük ölçekli “İniochos 23” isimli askeri tatbikatın hazırlıklarına başladı.

Yunanistan Hava Kuvvetleri tarafından her yıl gerçekleştirilen “İniochos 23” isimli askeri tatbikat bu yıl birçok ülkeden Hava Kuvvetlerinin katılımıyla 26 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Ege ve Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilecek olan tatbikata Yunanistan Hava Kuvvetleri F-16, Rafale, Mirage 2000-5 ve F-4 savaş uçaklarıyla katılım sağlarken, şu ana kadar belli olan programa göre Suudi Arabistan’dan F-15 savaş uçakları, İtalya’dan Tornado, Ürdün’den F-16, İspanya’dan F-18, Fransa’dan Rafale, Slovenya’dan PC-9, Güney Kıbrıs’tan helikopterler, ABD MQ-9 İHA’lar katılacak. Kanada ise Hava Savunma Kontrolörleri ile katılım sağlarken, Avusturya istihbarat personeli ile katılacak.

Bu ülkelerin haricinde katılımın olması beklenen ülkeler arasında İsrail ve Mısır bulunuyor. Ancak şu ana kadar katılım sağlayacakları yönünde herhangi bir bilgi ulaşmış değil.

Aynı tarihlerde Yunan Hava Kuvvetleri ise büyük ölçekli Fransız tatbikatı “ORION 23” tatbikatına 4 adet Mirage 2000-5 ile katılması bekleniyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu