Yunanistan Haber

Yunanistan Ege’de “Mızrak” Tatbikatına Başlıyor

Tatbikat Orta Ege ve Kiklad Adaları'nın deniz bölgesinde gerçekleştirilen ve birçok operasyonel hedefi içeren yüksek yoğunluklu ve hazırlıklı bir tatbikattır.

Yunan Donanması Filonun operasyonel hazırlığı, tatbikatların yanı sıra yıl boyunca müttefik ülkelerle ortak eğitimlerle güçlendirilip geliştirilmeye devam ediyor.

Tatbikat Orta Ege ve Kiklad Adaları’nın deniz bölgesinde gerçekleştirilen ve birçok operasyonel hedefi içeren yüksek yoğunluklu ve hazırlıklı bir tatbikattır.

Önümüzdeki iki gün boyunca Filonun ana birliklerinin büyük bir kısmı, tatbikata katılmak üzere fırkateyn, gambot, füze botu, denizaltı, devriye gemileri, genel destek gemileri ve Donanma helikopterleri ve Hava Kuvvetleri savaş uçakları Ege semalarında ve sularında olacak.

Tatbikat senaryoları, canlı ateş, iletişim, uçaksavar ve denizaltı karşıtı savaş tatbikatlarının yanı sıra, her türlü tehdide karşı tatbikatlar içeren gelişmiş yüzey harbi tatbikatları da dahil olmak üzere mürettebatın yürütebileceği her türlü savaş türünü içermektedir. Eğitim aynı zamanda yüzey birimlerine uçuş sırasında yakıt ikmali gibi İdari Bakım uygulamalarını da içermektedir.

Bu tatbikatın amacı en gerçekçi şekilde gerçekleştirilerek silah sistemlerinin test edilmesi ve mürettebatın Ege’yi öğrenerek Ege’nin dikkatli gözü haline gelmesidir.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu