Yunanistan Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Tepki

İstanbul'daki Kariye Camii’nin yapılan restorasyondan sonra tekrar ibadete açılması nedeniyle Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yayınladı.

İstanbul’daki Kariye Camii’nin yapılan restorasyondan sonra tekrar ibadete açılması nedeniyle Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yayınladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve 21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle cami statüsüne çevrilen İstanbul’daki Kariye Camii, ibadete açıldı. Caminin restorasyon sonrası yeniden ibadete açılması ile ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor:

“Türk makamlarının Kariye Manastırı’nı (Kariye Camii) Müslüman camisi olarak faaliyete geçirme kararı, manastırın insanlığa ait UNESCO dünya kültür mirası anıtı olma özelliğini değiştirmesi ve aşağılaması nedeniyle uluslararası toplum için bir meydan okuma teşkil etmektedir.

Anıtların evrensel karakterinin korunması ve dini ve kültürel mirasın korunmasına yönelik uluslararası standartlara uyulması, tüm devletleri bağlayan açık bir uluslararası yükümlülüktür.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu