Türkiye | Dünya

“Yunanistan Bölgesel Gerçeklere Uygun Hareket Etsin”

"Yunanistan'a tavsiyemiz şudur, sorunlarda araya 3. ülkeleri koyarak değil karşılıklı çözmeye çalışırsak, sorunlar çözülemeyecek değildir."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş Yunanistan ile ilgili kendisine yöneltilen soruya şu cevabı verdi:

“Yunanistan’a tavsiyemiz şudur, sorunlarda araya 3. ülkeleri koyarak değil karşılıklı çözmeye çalışırsak, sorunlar çözülemeyecek değildir.”

blank

(Yunanistan Başbakanı’nın ABD ziyareti) Senatoda kimin kimi alkışlayacağına karışacak değiliz. Bizim Yunanistan’a tavsiyemiz şudur, sorunlarda araya 3. ülkeleri koyarak değil karşılıklı çözmeye çalışırsak, sorunlar çözülemeyecek değildir. Türkiye’ye karşı bir tavır olarak bu kadar alkışlandığını düşünüyoruz.

Türkiye, stratejik önemi büyük olan bir ülkedir. Böyle bir gerçek ortadayken Türkiye’yi kim göz ardı edecektir. Alkışlama durumunun biraz da NATO’daki tavrımıza cevap olarak geliştiğini düşünüyorum.

Biz kimin ne olduğunu biliyoruz. Realiteden kopuk bir dış politika yapmıyoruz. Yunanistan’ın şunu artık gördüğünü düşünüyoruz, bölgesel gerçeklere uygun hareket etsin.

(ABD-Yunanistan’dan savunma iş birliği) Bu kadar üsler, silahlandırılan Yunan adaları. Bunun gerekçesi nedir? Buradaki üsler Rusya’ya karşı mı kullanılacaktır. Türkiye, bunun iyi niyetli olmadığının farkındadır. Ne işi var burnumuzun dibinde bu üslerin.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu