Yunanistan Haber

“Yunanistan Adanın Yeniden Birleşme Çözümüne Bağlılığını Sürdürüyor”

Atina’daki diplomatik kaynaklar, “Yunanistan yeniden birleşme çözümüne bağlılığını sürdürüyor” mesajı gönderiyor.

Atina’daki diplomatik kaynaklar, “Yunanistan yeniden birleşme çözümüne bağlılığını sürdürüyor” mesajı gönderiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’den verdiği mesajlar Yunanistan’da geniş yankı buldu. Bu açıklamalara Yunanistan Dışişleri Bakanlığından diplomatik kaynaklar, “Yunanistan yeniden birleşme çözümüne bağlılığını sürdürüyor” ifadelerini ileri sürüyor.

Atina’daki Diplomatik kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerine, “Yunanistan, Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti ile mutabakata vararak, Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi sorununa kararlılıkla bağlı kalmaya devam etmektedir” şeklinde yanıt veriyor.

Atina’daki diplomatik kaynaklar kısaca şunları belirtiyor:

“Yunanistan’ın Kıbrıs meselesine ilişkin tutumu onlarca yıldır açıkça formüle edilmiş ve sabitlenmiştir. Bunlar Yunanistan Başbakanı ve Yunan hükümeti tarafından bir bütün olarak ifade ediliyor. Yunanistan, Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti ile dayanışma içinde, Birleşmiş Milletler Teşkilatının kararları çerçevesinde Kıbrıs’ın (Güney) yeniden birleşmesi için sorununa kararlılıkla bağlılığını sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edecek. Uluslararası hukuka uygun olarak bu konumdan sapma söz konusu değildir ve olamaz da. Ayrıca bu gece Lefkoşa’dan (Rum Kesimi) da Başbakan dile getirecek.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu