Yunanistan Haber

Yunanistan 27 Büyükelçiyi Yunanistan-Türkiye Sınırına Getiriyor

Theodorikakos 21 Ocak Cumartesi günü, Schengen Anlaşması'na bağlı üye devletler ve Büyük Britanya'nın da olmak üzere 27 Büyükelçiyi Yunanistan-Türkiye sınırına getiriyor.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos 21 Ocak Cumartesi günü, Schengen Anlaşması’na bağlı üye devletler ve Büyük Britanya’nın da olmak üzere 27 Büyükelçisini Yunanistan-Türkiye sınırına getiriyor.

Vatandaşı Koruma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre toplantı, “Akritas” planına ilişkin bilgiler kapsamında gerçekleşeceği belirtiliyor.

Toplantının ana teması, Türkiye tarafından Yunanistan’a yönelik asimetrik tehditler, göçmenlerin araçsallaştırılması ve Meriç Sınırı’na Çit’in uzatılması.

Ziyaret programı:

11:30: Takis Theodorikakos tarafından Dedeağaç’ta eski Valilik Büyükelçiler ve yerel makamların temsilcilerinden oluşan bir heyetin karşılanması.

1:45-12:45: Vatandaşı Koruma Bakanı’nın konuşması ve göçmenlik konusu ile Yunan Hükümeti’nin yasadışı göçle mücadele ve dış sınırları korumaya yönelik eylemlerinin sunumu.

Hemen ardından, Yabancılar ve Sınır Koruma Dairesi başkanı Tümgeneral D. Mallios tarafından Yunan Silahlı Kuvvetlerinin yasadışı göç akımlarıyla başa çıkmak için operasyonel parametreleri ve eylemlerinin bir sunumu yapılacak.

13:00: Yunanistan-Türkiye sınırı, Ferecik bölgesine hareket.

13:20-14:00: Yunanistan-Türkiye sınırındaki metal çitin bulunduğu bölgeye ziyaret. Doğu Makedonya ve Trakya Genel Bölge Polis Müdürü Tümgeneral P. Siritudis tarafından çitin uzatılması ve “Akritas” projesi hakkında heyete brifing verilecek.

Son olarak Evros bölgesi ziyareti, 14:30-16:00 saatleri arasında verilecek olan çalışma yemeği ile sona erecek.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu