Yunanistan Haber

Yunanistan ΚC-10 Tanker Uçaklarıyla Dicle ve Fırat Barajlarına Ulaşmayı Hedefliyor

Yunan basını: “Dicle ve Fırat barajları Yunan Hava Kuvvetleri'nin ateş menziline girecek.”

Yunan basını: “Dicle ve Fırat barajları Yunan Hava Kuvvetleri’nin ateş menziline girecek.”

Yunanistan bu defasında da Yunanistan Hava Kuvvetleri filosunu havada yakıt ikmali yapabilen ΚC-10 tanker uçaklarıyla güçlendirmeyi hedefliyor.

Yunanistan Hava Kuvvetleri filosunu havada yakıt ikmali yapabilen ΚC-10 tanker uçaklarıyla güçlendirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda 23 Aralık 2022 Perşembe günü Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, “Omega Air” şirketinin CEO‘su Thomas Swiderek ve Genel Müdür Yardımcısı Anthony Nerad ile bir telekonferans toplantısı düzenlendiği ileri sürüldü.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda telekonferans aracılığıyla taraflar arasında yapılan görüşmenin amacı, şirketin satışa sunduğu ikinci el “McDonell Douglas ΚC-10 Multirole Strategic Tankers” uçağının imkanları hakkında Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanı ve yetkili personele ΚC-10 tanker uçakları sunum yapıldığı ileri sürülüyor.

Haberde şu ifadeler kullanılıyor:

“Dicle ve Fırat barajları Yunan Hava Kuvvetleri’nin ateş menziline girecek”

“Uçan tankerler ve yeni Rafale ve F-16 VİPER uçakları ile Türk planlarını bloke ederek, Doğu Akdeniz’de (Kıbrıs-Girit’in Güneyi) harekat olasılığını önemli ölçüde artıracağız.

Ancak ülkemizin (Yunanistan) Türkiye’nin çok gerisinde kaldığı kritik bir “havacılık bölümü” var ve bu da uçakların havada yakıt ikmali için “uçan tankerlerin” tamamen yokluğu.

“Uçan tanker” gibi uçakların herhangi bir şekilde tedarik edilmesi, artık Kıbrıs’a (Güney) uzun süre hava desteği sağlayabilecek olan hava kuvvetlerimiz için büyük bir kuvvet çarpanı olacak ve havadan-karaya uzun menzilli füzeler gibi uygun mühimmatların tedarik edilmesiyle de tüm Türkiye topraklarına ve tabii ki topraklarındaki stratejik hedefleri tüm kapsamıyla yok etme imkanına sahip olacaktır.

Özellikle sonuncusu, Türkiye’yi korunmak için hava ve uçaksavar sistemlerine sahip olmaya zorlayacak ve böylece bir arada bulunan güçlerini dağıtmayı sağlayacak ki şu an bu geçerli değil.

Örneğin Anadolu’da Dicle ve Fırat barajları şu an Yunan Hava Kuvvetleri’nin ateş menzilinde değil, “uçan tankerler” sayesinde menziline girmiş olacak.”

Hatırlanacağı üzere, 29 Eylül 2022 Perşembe günü Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, “Boeing” firmasının temsilcisi Earl Godby (Küresel Satış ve Pazarlama Ekip Lideri) ile Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ilgili personeli ile toplantı gerçekleştirilmişti. Bu toplantının amacı, üretimini yaptığı Boeing 767 KC-46A Pegasus havada yakıt ikmal uçağının firma adına tanıtımıydı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu