Yunanistan Haber

Yunan Pilotları Havada Yakıt İkmalinde Eğitiyorlar

İsrail uçan tankerleri 60 Yunan savaş uçağına havada yakıt ikmali yapma tatbikatı gerçekleştirildi.

İsrail uçan tankerleri 60 Yunan savaş uçağına havada yakıt ikmali yapma tatbikatı gerçekleştirildi.

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin 8 avcı filosundan havalanan 60 adet F-16 savaş uçağı, Suda, Araksos, Nea Aghialo ve Larissa’daki üslerinden havalandı ve Girit’in güneyinde İsrail ile birlikte havada yakıt ikmali tatbikatı gerçekleştirdiler.

Yunan FIR hattına gelen İsrail Hava Kuvvetlerine ait iki adet Boeing 707 Hava Tankeri, Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin 8 avcı filosundan havalanan 60 adet F-16 savaş uçağına Girit’in güneyinde havada yakıt ikmali yaptı.

F-16 savaş uçaklarının havada yakıt ikmali iki aşamada gerçekleşti. Gündüz yapılan tatbikatta iki Boeing 707’den ilki katıldı, ikincisi ise hava karardıktan sonra.

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin havadan ikmal uçağı yok.

Bununla birlikte, İsraillilere ek olarak Yunanistan Hava Kuvvetleri, hem Amerikalıları hem de uçan tankerlere sahip Fransız Armee D’elAir ile işbirliği yaptığı için, neredeyse tüm Yunan pilotları havada yakıt ikmalinde sertifikalandırılmıştır.

Yunanistan Hava Kuvvetlerinin ağırlıklı harekat alanı olan Ege’den çıkarak neredeyse tüm Doğu Akdeniz’e yayıldığı göz önüne alındığında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı havada yakıt ikmaline ve bu özellikle zor havacılıkta uçan Yunanlıların sürekli eğitimine özel önem veriyor.

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu