Yunanistan Haber

Yunan Dışişleri Kaynaklarından Türkiye’ye Gönderme

“Yunanistan'a yönelik tehditler tüm mantık sınırlarını aşmakta ve uluslararası toplumu ikna etmemektedir.”

Yunanistan’da diplomatik kaynaklar, “Yunanistan’a yönelik tehditler tüm mantık sınırlarını aşmakta ve uluslararası toplumu ikna etmemektedir.” Değerlendirmesi yapıyor.

Yunanistan’da Dışişleri Bakanlığı diplomatik kaynaklar, Türk yetkililerin son döneme Yunanistan’a karşı adaların silahsızlandırılması da dahil olmak üzere provokatif eylemler içerisinde bulunduğunu ileri sürerek, Türkiye’nin Yunanistan’a yönelttiği suçlamaların mantığın tüm sınırlarını aştığını ve uluslararası toplumu ikna etmediğini vurguluyor.

Yunanistan AMNA Haber Ajansı’nda yer alan bir haberde diplomatik kaynakların söyledikleri şu şekilde aktarılıyor:

“Türk yetkililerin Yunan adalarının silahsızlandırılmasına ilişkin son raporları, Yunanistan’ın defalarca bir dizi doğrulanmış argümanla bütünüyle reddettiği ve BM Genel Sekreteri’ne gönderilen ilgili mektuplarda da yer alan Türk şikayetlerinin bir tekrarıdır.

Sistematik olarak savaş tehdidini açıkça kullanan, Yunanistan’ın egemenliğini ve egemenlik haklarını sorgulayan, Uluslararası Hukuku ve Deniz Hukukunu hiçe sayarak var olmayan ve yasadışı muhtıralar imzalıyor ve her gün ulusal hava sahasını ve Yunan karasularını ihlal ediyor. Bu suçlamalar tüm mantık sınırlarını aşıyor ve uluslararası toplumu ikna etmiyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu