UncategorizedYunanistan Haber

Yunan Basını: “İlk Türk Otomobili Avrupa’yı Fethetmeye Hazır”

Yunan basını, TOGG'a övgüler yağdıran bir haber yayınladı. Haberde "İlk Türk otomobili Avrupa'yı fethetmeye hazır." ifadeleri kullanıldı.

Yunan basını, TOGG’a övgüler yağdıran bir haber yayınladı. Haberde “İlk Türk otomobili Avrupa’yı fethetmeye hazır.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin bu yıl banttan indirmeye hazırlandığı TOGG dünya manşetlerinde yerini almayı sürdürüyor. TOGG’a son övgü Yunan basınından geldi. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir hayalini gerçekleştirmeye çok yakın olduğu belirtilen haberde, “Türkler, Avrupa’yı fethetmeye hazır” ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan basınında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayali olduğu belirtilen yerli otomobilde adım adım sona gelindiği belirtildi. Aracın bu yıl içinde banttan indirileceği, 2023 yılında da iç pazarda ve dış pazarda satışa çıkarılacağı haberin detaylarında yer aldı.

Hayli dikkat çekici ifadelerin yer aldığı haberde Gemlik’teki fabrikaya da vurgu yapıldı. TOGG ile ilgili “İlk Türk otomobillerinin üretimi, bu yıl içinde yılda 175.000 araç kapasiteli Gemlik fabrikasında başlayacak. Üretimin 2030 yılına kadar bir milyona çıkması öngörülüyor. İlk Türk otomobili Avrupa’yı fethetmeye hazır.” ifadeleri kullanıldı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Έτοιμo να κατακτήσει την Ευρώπη το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο

blank

Αποκαλυπτήρια για το νέο Show Car της τούρκικης μάρκας Togg, η οποία θα λανσάρει το 2023 το πρώτο μοντέλο δικής της παραγωγής, που θα είναι ένα υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο Crossover.

Στην Τουρκία παράγονται μαζικά εδώ και δεκαετίες επιβατηγά και επαγγελματικά οχήματα, λεωφορεία και φορτηγά, ωστόσο όλα έχουν πάνω τους τα λογότυπα ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών. Τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το πρώτο αυτοκίνητο τουρκικής κατασκευής, το οποίο θα φέρει τα σηματάκια της νεοσύστατης μάρκας Togg και αποτελεί την εκπλήρωση ενός ονείρου για τον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενδεικτική της αυτοπεποίθησης των Τούρκων ήταν η απόφασή τους να μην αποκαλύψουν το νέο τους Show Car σε κάποια διεθνή έκθεση αυτοκινήτου, όπως π.χ. του Μονάχου, ή στο πλαίσιο μιας φαντασμαγορικής εκδήλωσης στη χώρα τους, αλλά στη φετινή έκθεση ηλεκτρονικών Consumer Electronic Show (CES) του Λας Βέγκας.

Πίσω από την ονομασία Togg, η οποία παραπέμπει –συνειδητά– περισσότερο σε κάποιο high tech αξεσουάρ της Apple ή της Samsung παρά σε αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκονται ένας πανίσχυρος όμιλος τουρκικών επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους και οι ενώσεις των χρηματιστηρίων και των εμποροβιομηχανικών επιμελητηρίων της χώρας.

Σε κάθε έναν από τους προαναφερόμενους εταίρους ανήκει ένα ποσοστό της τάξης του 19%, ενώ το υπόλοιπο 5% κατέχει η ίδια η Togg που ιδρύθηκε το 2018. Πρόεδρος της εταιρείας, που θα λανσάρει το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, είναι ο Μεχμέτ Γκουρτσάν Καρακάς, ένας μάνατζερ με βαθιά γνώση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος, πριν από τη μεταγραφή του στην Togg, ήταν υπεύθυνος ηλεκτροκινητήρων της γερμανικής Bosch.

Στο Λας Βέγκας οι Τούρκοι αποκάλυψαν το πρωτότυπο ενός τετράθυρου ηλεκτρικού Coupe, ωστόσο το πρώτο μοντέλο παραγωγής τους θα είναι ένα μικρομεσαίο Crossover ίδιας τεχνολογίας που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023 στην εγχώρια αγορά και αργότερα και στην Ευρώπη.

Στα τέλη του 2022 θα λανσαριστεί ένας περιορισμένος αριθμός του συγκεκριμένου Crossover προκειμένου να λάβει την πολυπόθητη άδεια κυκλοφορίας και οι μαζικές παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με τον Καρακάς, θα πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV που θα παράγεται σε ευρωπαϊκή χώρα και δεν θα προέρχεται από έναν καθιερωμένο αυτοκινητοκατασκευαστή.

Μετά το Crossover θα ακολουθήσουν μία συμπαγής μπερλίνα και ένα μικρομεσαίο πεντάθυρο hatchback πάνω στο πάτωμα του παρθενικού μοντέλου της Togg, η οποία θα συμπληρώσει σταδιακά την γκάμα της με ένα μικρότερο SUV διαστάσεων supermini και με ένα πολυμορφικό όχημα.

Στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων θα συμβάλει ο Μουράτ Γκινάκ, ένας γνωστός ντιζάινερ του κλάδου με αξιοπρόσεκτη θητεία –μεταξύ άλλων– στη Mercedes και στη Volkswagen, αν και τη συγκεκριμένη αποστολή έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο ο φημισμένος ιταλικός οίκος, Pininfarina.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα πέντε μοντέλα της Togg θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μπαταριών, που θα προσφέρουν γύρω στα 300 ή 500 χιλιόμετρα αυτονομία και θα αποδίδουν 200 ή 400 ίππους.

Η παραγωγή των πρώτων τουρκικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς στο εργοστάσιο του Γκεμλίκ με αρχική δυναμικότητα 175.000 οχημάτων ετησίως, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί έως το 2030 στο ένα εκατομμύριο.

Ο δρόμος για την Togg δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα oύτε καν «εντός έδρας», καθώς ο μέσος Τούρκος λατρεύει τα ξένα αυτοκίνητα και παραμένει «κουμπωμένος» απέναντι στην ηλεκτροκίνηση (κάθε ομοιότητα με εμάς είναι συμπτωματική).

Πάντως, η εταιρεία ποντάρει στην τεχνολογία των προϊόντων της, στον πατριωτισμό των υποψήφιων πελατών της και στη βοήθεια που αναμένεται να της δώσει η κυβέρνηση Ερντογάν.

Φυσικά, η σταδιακή ανάπτυξη της Togg στην Ευρώπη θα εξελιχθεί σε ηράκλεια προσπάθεια και σε ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα απέναντι σε εγνωσμένης αξίας Ευρωπαίους και Ασιάτες κατασκευαστές.

Η τουρκική μάρκα δεν σκοπεύει πάντως να απευθυνθεί στους εν δυνάμει πελάτες της μέσω ενός κλασικού δικτύου εξουσιοδοτημένων εμπόρων, αλλά μέσω του διαδικτύου και με εταιρικά καταστήματα για βελτίωση της αναγνωρισιμότητας και του κύρους της. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, αλλά ακόμη δυσκολότεροι για σουλτάνους.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu