Yunanistan Haber

Yunan Basını: “Erdoğan’ın Sandıkta Rakibi Yok, Muhalefet Aday Göstermede Başarısız”

Yunan basınında, “Erdoğan’ın sandıkta rakibi yok. Muhalefetin aday göstermede yeni başarısızlığı” başlığı atıldı.

Yunan basınında, “Erdoğan’ın sandıkta rakibi yok. Muhalefetin aday göstermede yeni başarısızlığı” başlığı atıldı.

Yunan basınından CNN.gr gazetesinde Türkiye’deki seçimlerle ilgili yer alan bir haberin başlığında, “Erdoğan’ın sandıkta rakibi yok. Muhalefetin aday göstermede yeni başarısızlığı” olarak okuyuculara duyuruyor.

Haberde şu ifadelere yer veriliyor:

“Erdoğan’ın sandıkta rakibi yok. Muhalefetin aday göstermede yeni başarısızlığı”

Türkiye’de muhalefet, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için geri sayıma girmesine rağmen adaysız kalıyor.

Dün Perşembe (26/1), Deutsche Welle tarafından yayınlanan bir yayında belirtildiği gibi, muhalefet koalisyonu ortak bir aday üzerinde anlaşmaya varmak amacıyla bir araya geldi, ancak herhangi bir sonuç getirmedi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı belirlenecek ortak aday yerine, dün bir tebliğ çıktı ve Erdoğan’ın bir daha aday olmaması gerektiği görüşü yinelendi.

Koalisyona, kendisini sandıkta yenemeyeceklerini anlayınca isyan etmeye başladıkları yorumlarına yem veren bir duyuru.

Her ne olursa olsun, Türkiye seçim öncesi şiddetli bir çatışma ortamına girdi ve hükümetin yanıt verdiği gibi Erdoğan’ın adaylık konusu, aday olamayacağı tartışmaların Türkiye’nin yeni Başkanlık sistemini yöneten yasayla sona ermiş kabul ediliyor.

Zaman muhalefete karşı akıp gidiyor

Ancak zaman geçtikçe ve muhalefet adaysız kalınca, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) çalışmalar sunuyor ve kazanımlarla ilerliyor, böylece toparlanıyor, son yılların kayıplarını yavaş ama istikrarlı bir şekilde kapatıyor.

Seçim öncesi söylemler paketinde, ABD ile Yunanistan-Türkiye ilişkileri ve “düşman” uluslararası basın kesinlikle ayrıcalıklı bir konumda bulunuyor. Türk medyasına ve hükümet çevrelerine göre, Türk halkının eğilimlerini etkilemek için, uluslararası basının Türkiye Cumhurbaşkanı’nı hedef aldığı ileri sürülüyor.”

Yunan “İefimerida”nın başlığı “Muhalefet Erdoğan’ın rakibi için halen aranıyor.”

Haberin içeriğinde, “Kum saati boşalıyor, Türkiye’de 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için zaman geriye doğru akıyor ve muhalefet ittifakı henüz Recep Tayyip Erdoğan’la kılıçları kimin çaprazlayacağına karar vermiş değil.” İfadelerine yer veriliyor.

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu