Yunanistan Haber

Yunan Basını: “Ankara, Ege’nin Dibindeki Dengeleri Değiştiremeyecek“

Piri Reis’in 6 Aralık’ta deniz testleri başladı. Yunan basını CNN.gr gazetesi, Türkiye’nin denizaltı filosu hakkında haber yaptı.

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen ilk denizaltı Piri Reis’in 6 Aralık’ta deniz testleri başladı. Yunan basını CNNgr gazetesi, Türkiye’nin denizaltı filosu hakkında haber yaptı.

CNN.gr yaptığı haberde şu ifadeleri kullanıyor:

“Ege’de denemeleri devam eden altı adet Tip 214 Denizaltısının ilki olan TCG Piri Reis’i uzun süredir gecikmeli olarak teslim alan Türkiye, yakında hizmete gireceğini umuyor.

Ankara, Yunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın üst düzey kaynaklarının da belirttiği gibi, Ege’nin dibindeki dengeleri değiştiremeyecek olan denizaltı filosunu güçlendirmek için önemli bir adım attı.

Yunan Donanması, 214 Tipi Denizaltının Ege ortamında kullanımından elde edilen 15 yıllık değerli harekât tecrübesine ve gerektiğinde Türk Denizaltılarını “boğmak” için kapsamlı bir plana sahiptir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Yunan Denizaltı ile aynı tip olmasına rağmen, Türk versiyonu Yunan versiyorunundan farklıdır, çünkü yerli üretim, test edilmediğinden performansı şüpheli elektronik sistemlerle donatılmıştır.

Ancak Atina, denizaltılarını yeni ağır hizmet tipi torpidolarla donatarak deniz tabanındaki avantajını korumayı planlıyor.

Önemli gecikmeye rağmen, 44 adet SeaHake Mod4 torpido edinme programı halihazırda devam ediyor ve ilkinin 2023 yılında teslim alınması bekleniyor.

Aynı zamanda, Yunan cephaneliğinde halihazırda bulunan torpidolar da güncellenirken, yıl içinde dört adet 214 Denizaltı ve yükseltilmiş 209’a yeni karşı önlemler ve müdahale sistemlerinin kurulması bekleniyor.“

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu