Yunanistan Haber

Yunan Bakan Panagiotopulos Akar İle Görüşecek

NATO Savunma Bakanları Zirvesi'nde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar görüşecek.

Bugün Brüksel’de başlayacak olan NATO Savunma Bakanları Zirvesi’nde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar görüşecek.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları Zirvesi oturum aralarında geçen Ekim ayından bu yana ilk görüşmelerini 14 Şubat Salı günü (bugün) yapmaları bekleniyor.

Atina’daki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bugün yapılması planlanan görüşmede Yunan Bakan Panagiotopulos’un, Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir insani krizin yaşandığı bölgelerdeki durum hakkında Türk mevkidaşı tarafından bilgilendirileceği ileri sürülüyor.

Atina’daki üst düzey kaynaklar, iki ülke arasında sorunların var olmasına rağmen iki tarafın iletişim kanallarını sürdürdüğüne ve zor zamanlarda bile açık kalmaya karar verildiğine işaret ediyor.

Bu günkü toplantının gerçekleşmesi için NATO’daki daimi komiteler düzeyinde istişareler yapıldığı ve bu sabah erken saatlerde detayların belirlenmesi bekleniyor. Atina kaynakları, her iki tarafın da bunun gerçekleşmesine ilgi gösterdiğine işaret ediyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu