Yunanistan Haber

Yeni Komutan: “Gerekirse Savaşta Caydırıcı Gücümüzü Geliştirmeye Devam Edeceğiz”

“Barışta, krizde ve gerekirse savaşta kendi ağırlık merkezimiz olarak mücadele ve caydırıcı gücümüzü artıran tüm bu parametreleri geliştirmeye kararlılık ve hazırlıkla devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz, istiyoruz ve yapabiliriz.”

Yeni kara Kuvvetleri komutanı görevi devraldı. Törende yaptığı konuşmasında, “Barışta, krizde ve gerekirse savaşta kendi ağırlık merkezimiz olarak mücadele ve caydırıcı gücümüzü artıran tüm bu parametreleri geliştirmeye kararlılık ve hazırlıkla devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz, istiyoruz ve yapabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanlığı’nda görev değişimi törenle yapıldı. Atina’nın Vari bölgesinde Kara Harp Okulu’nda düzenlenen törende eski Komutan Haralambos Lalusis görevi yeni Komutan Korgeneral Angelos Hudeludis’e devretti.

blank

Görevi sona eren Korgeneral Haralambos Lalusis, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Kara Kuvvetlerinin modernleşmesine ve geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunmak için çaba sarf ettim. Onur ve tutkuyla, yenilikçi düşünceyle ve birlikte en büyük zorlukların üstesinden gelebileceğimiz inancıyla çalıştık.

2020 Mart ayında ülkemiz, doğu ve kara sınırlarında kitlesel, örgütlü bir nüfus hareketine maruz kaldı. Yunan toplumuna iyimserlik ve özgüven veren bu başarı, bölgeyi çok iyi bilmenin, durumu doğru değerlendirmenin, imkanları doğru kullanmanın ve ilgili tüm kurumların işbirliğinin sonucuydu. Kışlaların modernizasyon projelerinden, Ordu’nun altyapı ve diğer tesislerinden, teçhizatın yenilenmesinden ve personelin bakımına kadar her konuyla ilgilendik. Başardıklarımızı, aklımızda ve kalbimizde ülkemizi her şeyin üstüne koyduğumuz için başardık.”

Kara Kuvvetleri GES yeni Komutanı Korgeneral Angelos Hudeludis görevi devraldıktan hemen sonra yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“Barışta, Krizde ve Gerekirse Savaşta Caydırıcı Gücümüzü Geliştirmeye Devam Edeceğiz”

blank

“Yunan Ordusu her zaman milletimizin varlığının, gelişmesinin ve refahının üzerine inşa edildiği ve kurulmaya devam edeceği temel direk olmuştur. Ben de hak, hukuk, tarafsızlık ve liyakat çerçevesinde yöneterek değerli seleflerimin çalışmalarını sürdürmeyi taahhüt ediyorum. Ordu ne zaman gerekirse toplumsal bütünlüğe yardım etmeye hazırdır. Ülkenin güvenliği, rehavete yer olmayan sürekli bir süreçtir.

Jeopolitik istikrarsızlık ve kendine özgü bir revizyonizm çağında yaşıyor olabiliriz, ancak göz ardı edilmemelidir ki bizler, zaman sürekliliği ile gözde demokratik devletin feneri, bölge ve Avrupa’nın mihenk taşı, istikrarın direği olan bir ülkenin askerleriyiz vatandaşlarıyız. Misyonumuzun özü, caydırıcı gücümüzle toplumun güvenliğini sağlamaktır. Devlet, güvenilir bir müttefik ve aynı zamanda güçlü bir rakip olarak jeopolitik çıkar alanlarında güvenlik ve barışın garantörü olarak müttefiklerinin yanında yer alma gücünü ondan almaktadır.

Barışta, krizde ve gerekirse savaşta kendi ağırlık merkezimiz olarak mücadele ve caydırıcı gücümüzü artıran tüm bu parametreleri geliştirmeye kararlılık ve hazırlıkla devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz, istiyoruz ve yapabiliriz.”

Deniz Kuvvetlerinde nöbet değişimi

Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapıldı. Görevden ayrılan Deniz Kuvvetleri (GEN) Amiral Stilianos Petrakis, Pire’deki Deniz Harbiyeli Okulu’nda düzenlenen törenle görevini yeni komutan Koramiral İoannis Drimusis’e devretti.

blank

Amiral Petrakis törende yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Görevimin tamamlandığını önünüzde ilan edebildiğim için gurur ve kutsamayla dolup taştığının sevincini yaşıyorum. Donanmanın değişip güçlendiği bir dönemde bayrağı devrediyorum.

Son yıllarda Donanma, ekipmanın yaşıyla ilgili kronik patojenlere karşı koymak zorunda kalarak, Filo araç gereçlerinin son derece yüksek bakım gereksinimlerine, ama aynı zamanda personelin eksikliklerine ve yaşlanmasına rağmen, komşunun artan revizyonizmine karşı caydırıcılığın merkezinde yer aldı.

Yunan Devleti’nin denizci ailemizin ıstırabını dinleyerek aldığı, kesinlikle gerekli ve uzun zamandır beklenen bir dizi silahlanma kararında bulunma ayrıcalığını gösterdi.

Ayrıca Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un şahsında hükümete ve Başbakana Donanmanın tavsiyelerini kabul ettikleri için şükranlarımı sunuyorum.

Çabalarımızın doruk noktası, Donanmanın operasyonel gereksinimlerine ve ulusal çıkarlarımıza hizmet eden son teknoloji ürünü olan üç “Kimon” sınıfı fırkateynin (FDI Belharra) seçilmesidir.

Sadece görevini yerine getirecek bir Donanmanın değil, aynı zamanda ulusal ve müttefikler tarafından tanınmanın tadını çıkaracak ve ulusal egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza meydan okuyan herkese hayranlık uyandıran bir rakip olmaya devam edecek bir Donanmanın temellerini attık.”

“Hedeflerim mevcudiyeti, hazırlıklı olmayı ve savaşma kabiliyetini artırmak”

 

blank

Görevi devralan Koramiral İoannis Drimusis ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“Donanma personeli kuvvet çarpanıdır. Hedeflerim mevcudiyeti, hazırlıklı olmayı ve savaşma kabiliyetini artırmak. Donanmanın kendisine verilecek tüm görevleri başarıyla yerine getirebilecek duruma gelmesi için hazırlanmasıdır. Yeni gemilere uyarlanmış operasyonel tasarım, doktrinler ve taktiklerin revizyonunu sağlamak. Yeni birimlerin kabulü için hazırlıkların yanı sıra, insan merkezli, hakka dayalı ve personelin tam kullanımı ile yönetimin uygulanması. Eğitimin yükseltilmesi, aynı zamanda kuvvetler arası işbirliği ruhunun iyileştirilmesi için çalışacağız.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu