Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Üzerinden Tam 7 Yıl Geçti, Restorasyonu Halen Bitmedi!

Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii ya da diğer adıyla Beyazıt Camii'nde çıkan yangının üzerinden tam 7 yıl geçti.

Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii ya da diğer adıyla Beyazıt Camii’nde çıkan yangının üzerinden tam 7 yıl geçti.

Tarih 22 Mart 2017, Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii ya da diğer adıyla Beyazıt Camii’ndeki büyük yıkıcı yangının üzerinden tam 7 yıl geçti. Camideki tamirat ve restorasyon çalışmaları (kaplumbağa hızıyla) belirli aralıklarla devam etse de bir türlü bitmek bilmiyor.

Yıkıcı yangının sebebi ise, birkaç gün sonra Yunanistan İtfaiye Teşkilatı’nın tespitine göre, yangının ahşap çatıya düşen kaynak makinesi kıvılcımlarından kaynaklandığı belirtilerek, yangının cami içinde çalışma yürüten müteahhit ekibinin ihmalinden kaynaklandığı açıklanmıştı.

Şimdi tüm gözler ve bekleyiş, Balkanlar’da en önemli tarihi eserlerden biri olan Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin restorasyonunun tamamlanmasına çevrilmiş durumda. Restorasyon çalışmaları Yunanistan Kültür Bakanlığı sorumluluğu ve gözetiminde belirli aralıklarla devam ediyor.

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu