Yunanistan Haber

Türkiye’yi Karalama ve F-16 Satılmasın Seferberliği Başlattılar!

Yunanlılar tarafından neredeyse tüm dünyanın her tarafında sosyal medyada elektronik ortamda seferberlik başlatıldı.

Yunanlılar tarafından neredeyse tüm dünyanın her tarafında sosyal medyada elektronik ortamda seferberlik başlatıldı.

Türkiye’nin Uluslararası hukuka uymadığı gerekçesini ileri sürerek, Amerikan ve Uluslararası hukuka uyduğunu gösterene kadar Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satılmasın ve Türkiye’nin hava Kuvvetleri envanterinde bulunan F-16’ların seviye yükseltilmesi için gerekli modernizasyon kiti verilmesin diye Yunanlılar tarafından neredeyse tüm dünyanın her tarafında sosyal medyada elektronik ortamda seferberlik başlatıldı.

Türkiye’ye karşı başlatılan karalama kampanyasında, dünya çapında birçok Yunanlı paylaşımlarında, Ege Denizi üzerinde uçuş sırasında ve iki ülkenin savaş uçakları arasında zaman zaman karşılıklı olarak yaşanan “it dalaşları”nda  düşen Yunan savaş uçaklarının pilotlarının hayatlarını kaybetmesinden de Türkiye’nin sorumlu olduğu paylaşımları yapılıyor.

Yunanlılar için hedefi olan bu karalama kampanyası, Yunan çıkarlarından farklı boyutlara ulaşıyor. Kampanyaya katılanlar yaptıkları paylaşımlarda, ABD Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satması durumunda Kürtlerin (PKK Terör Örgütü) tekrar vurulacağı uyarısında da bulunuyorlar.

Yapılan paylaşımlarda başta Senatör Menendez olmak üzere diğer Amerikalı Senatörlere de gönderilen yazılarda şu ifadelere yer veriliyor:

“Türkiye, Rus hava savunma sistemleri satın alması nedeniyle bu tür pazarlardan zaten dışlanmış olan güvenilmez bir müttefiktir. Türkiye’nin ABD ve uluslararası hukuka uygun olduğunu gösterene kadar F-16’ları veya yükseltme kitlerini satın alamayacağından emin olmalıyız.

Türkiye, NATO çıkarlarıyla doğrudan çelişen bir Rus füze savunma sistemi satın almakla kalmadı, aynı zamanda Kıbrıs’ı yasadışı işgaline ve Yunanistan’ın hava sahasına ve topraklarına yönelik sürekli tehditlerine devam ediyor. Kısacası Türkiye’nin bölgedeki davranışı böyle bir satışla ödüllendirilmemelidir. Türkiye’de F-16 veya yükseltme kitleri satmak tehlikeli bir emsal teşkil edecektir.”

Karalama kampanyası on kuruluş tarafından destekleniyor. Bunların içinde Helenik Amerikan Liderlik Konseyi, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Kıbrıs için Adalet Uluslararası Koordinasyon Komitesi, Kaliforniya Amerikan Helen Konseyi, Kürdistan Dostu Amerikalılar, Hindu American Foundation, Middle East Forum, Philos Project, A Demand for Action ve In Defense of Christians. Yer alıyor öncülük ediyor.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu