Yunanistan Haber

“Türk Revizyonizminin Bir Anda İptal Olacağına İnanmıyorum”

“Ülkelerin bir anda bu şekilde politika değiştireceğine, Türk revizyonizminin bir anda iptal olacağına inanmıyorum.”

Başbakan Miçotakis, ERT devlet televizyonunda katıldığı canlı bir programda, “Ülkelerin bir anda bu şekilde politika değiştireceğine, Türk revizyonizminin bir anda iptal olacağına inanmıyorum.” Dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ERT devlet televizyonunda katıldığı canlı bir programda Türkiye’deki yıkıcı depreme atıfta bulunarak, imtihan edilen Türk ve Suriye halkının yanında olmanın ve insanları yıkıntılar altından kurtarmak için ilk yardım gönderenlerden biri olmanın tamamen insani bir yükümlülük olduğunu vurguladı.

Miçotakis kendisine sorulan soruları şu şekilde cevapladı:

“Bizim için bu insani bir hareketti. Dış politika amaçlarına hizmet etmiyordu. Biz komşu ülkeleriz ve barış içinde yaşamayı ve sorunlarımızı çözmeyi öğrenmeliyiz. Belirli koşullar altında bu deprem, yol açtığı tarifsiz tahribatla, Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden tanımlamak için bir fırsat olabilir. Türkiye ile Batı arasındaki ilişkilerin bir bütün olarak yeniden tanımlanması şartıyla. Ancak bu, Türk liderliğine kalmış bir şeydir. Ülkelerin bir anda bu şekilde politika değiştireceğine, Türk revizyonizminin bir anda iptal olacağına inanmıyorum. İki halk arasında önemli olan bir psikolojik özdeşleşme ortamı yaratıldığına inanıyorum. Ve bundan yararlanmak bizim görevimiz ve kişisel olarak benim görevim. Avrupa düzeyinde, Türkiye’de daha aktif desteğe duyulan ihtiyacı dile getirdim.”

Başbakan Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme olasılığına ilişkin olarak ise, Türkiye ile diyalog kapısını kapatmadığını ve “Miçotakis yok” diyenin Türkiye Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti.

Aynı zamanda, Ege ve Doğu Akdeniz’de deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda henüz çözemediklerini, ancak bir arada var olabilecek, diğer siyasi alanlarında işbirliği yapabilecekleri konusunu yineledi. Miçotakis, “ve her halükarda, insanların algısını nihayetinde zehirleyen bu zehirlilik olmasın. Ancak sizin de gördüğünüz gibi, sonuçta bunun ne Yunan ne de Türk halkı üzerinde bir etkisi olmadı” ifadelerini kullandı.

Miçotakis’e, Türkiye seçimlerinin erteleneceğini değerlendirmesi sorulduğunda ise şu yanıtı verdi: “Bunu bilecek durumda değilim. Bildiğim bir şey var ki, Türk Anayasası seçimlerin ertelenmesini ancak aşırı durumlarda, savaş durumlarında öngörüyor. Ve şu anda Türkiye Cumhurbaşkanı’nın seçimleri ertelemesi için anayasal bir “baskı” olup olmadığını bilmiyorum. Ama bu Türkiye’yi ilgilendirir, bizi ilgilendirmez, kendi planlarımızı da ilgilendirmez.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu