Yunanistan Haber

Trenin Önünü Kestiler, Tankların Üzerine Bindiler

ABD-NATO askeri tank ve zırhlı askeri araçlarını Bulgaristan sınırına oradan da Romanya ve komşu ülkelere taşıyan trenin önünü kestiler.

ABD-NATO askeri tank ve zırhlı askeri araçlarını Bulgaristan sınırına oradan da Romanya ve komşu ülkelere taşıyan trenin önünü kestiler.

Dedeağaç limanına getirilen 3 binden fazla ABD-NATO askeri tank ve zırhlı askeri araçlarını Bulgaristan sınırına oradan da Romanya ve komşu ülkelere taşıyan bir tren KKE ve KNE siyasi partilerin üyeleri tarafından Dedeağaç çıkışında önü kesilerek durduruldu.

KKE ve KNE üyeleri, bu sembolik eylemi, ABD’nin tank ve zırhlı araçlarıyla dolu vagonların Bulgaristan’a hareketinden hemen sonra pankartlar taşıyan grup tarafından önü kesildi ve tren durduruldu. Eylemciler “Dedeağaç emperyalistlerin kalesi değil, halkların limanıdır”, “Dedeağaç NATO ve Amerika’nın saldırı üssü değil”, “Amerikan üsleri ülkeyi terk etsin”, “Katiller evlerine gitsin” gibi sloganlar attı ve tankların üzerine de kırmızı boyayla yazılar yazdıktan sonra trenin yeniden Dedeağaç limanına geri dönmesini sağladılar. Göstericiler bu sembolik eylemleriyle Dedeağaç’ın Amerikan üssüne dönüşmesinden kaynaklanan çok yönlü tehlikelere dikkat çekmek istedi.

Yunanistan Komunist Partisi KKE Doğu Makedonya Trakya Bölge Komitesi üyesi Stavros Bazas, Dedeağaç’ın geniş bir NATO üssüne dönüştürülmesini kınadı.

Stavros Bazas, “Limanın, demiryolu ağının ve bölgedeki askeri kışlaların, bugünlerde trenlerle ve yüzlerce kamyonla tehlikeli savaş malzemelerini Bulgaristan sınırına taşıyan halk kasapları tarafından NATO tarafından kullanılmasını kınıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca göstericiler Miçotakis hükümetini, Ukrayna’ya savunma silah sistemleri sağladığı için de kınadı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu