Yunanistan Haber

Tren Kazası Faciası İstifayı Beraberinde Getirdi

Yunanistan‘da 40 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan tren kazası faciasından sonra Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.

Yunanistan‘da 40 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan tren kazası faciasından sonra Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, Teselya bölgesinde Tembi’de yaşanan tren kazası faciasında şu ana kadar 40 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kazanın meydana geldiği bölgeyi ziyaret eden Bakan Kostas Karamanlis, tren kazasında sorumluluğun kendisine ait olduğunu ve vatandaşların tepki göstermesinin doğal olduğunu söyledi. Karamanlis bölgeden dönüşünde istifasını şu sözlerle açıkladı:

“Üç buçuk yıl boyunca bu durumu düzeltmek için uğraştık. Ancak bu çabalar böyle bir kazayı engellemeye yetmedi. Bu hepimiz için ve şahsen benim için çok ağır. Böyle bir trajik olay olunca hiçbir şey olmamış gibi devam edemeyiz. Bu nedenle Ulaştırma Bakanı görevinden istifa ediyorum. Bu, ölen insanların anısına saygımın en az göstergesi olarak yapmam gerektiğini hissettiğim şeydir,” ifadelerini kullandı.

Kostas Karamanlis istifasını Başbakan Kiriakos Miçotakis’e sundu. Başbakan Miçotakis Karamanlis’in istifasını kabul etti.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu