Yunanistan Haber

Telefonda Görüştüler, “USS Georgia” Denizaltısı Girit Suda Körfezi’nde Özel Eğitimde

Amerikan denizaltısı “USS Georgia”, özel eğitim icra etmek üzere Yunanistan’ın Girit adası Suda Körfezi yakınlarında bulunuyor.

Amerikan denizaltısı “USS Georgia”, özel eğitim icra etmek üzere Yunanistan’ın Girit adası Suda Körfezi yakınlarında bulunuyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros, Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı (CJCS) General Mark A. Milley ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İki komutan telefon görüşmesinde, Ukrayna’daki duruma özel vurgu yaparak karşılıklı çıkar konularını görüşmenin yanı sıra, NATO’nun Doğu Kanadı’nı güçlendirmesi ve İttifak’ın düzenini ve caydırıcılığını güçlendirmek için kuvvetlerin hazırlığının arttırmasının yollarını ele aldıkları belirtiliyor.

Ayrıca telefon görüşmesinde ele alınan konuların içinde, Yunanistan açısından Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşmasının Uygulama Düzenlemesinin imzalanması bağlamında, Yunanistan ve ABD arasındaki askeri işbirliğinin daha da derinleştirilmesi perspektifi ve olanakları bulunuyordu.

“Yunan Ordusu için ABD savunma malzemeleri stoklarını konuştular”

Ayrıca, iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasındaki ortak eylemlerin sıklığı ve süresinde daha fazla artış, aynı zamanda Yunan Silahlı Kuvvetlerinin ABD savunma malzemeleri stoklarından daha fazla güçlendirilmesi olasılığı (Excess Defense Articles – EDA), “Yabancı Askeri Finansman” (FMF) fonlarını kullanarak modernizasyonlarını finanse etme olasılığının ele alındığı ifade ediliyor.

Yunan Ordusu’nun, Piyade Taşımacılığı Stryker (8 × 8), TOMA Bradley M2A2, Amfibi Zırhlı Araçlar AAV7A1, vb. için tekerlekli araçlara çok ihtiyaç olduğuna vurgu yapılıyor.

“Yunan basını ise Türkiye’yi hedef alan, hedef gösteren haberlere devam”

Öte yandan Yunan basını ise Türkiye’yi hedef alan, hedef gösteren haberler yapmaya devam ediyor.

Basında çıkan haberlerde şu ifadeler kullanılıyor: “Ancak M270 (MLRS) füzeleri, Küçük Asya kıyılarındaki Türk limanlarını, havaalanlarını ve stratejik merkezleri hedef alma konusunda muazzam bir yeteneğe sahip olacağımızdan, adaların savunması için hayati önem taşıyor.

Ege tarafında, Türklerin propagandasına göre tabi ki 270 km menzilli BORA füzeleri olan Ege’de meşhur Türk ordusu var. Tüm kritik tesislerimiz (siyasi ve askeri) yakın tehlike altında olacağından, adalarımıza yönelik Türk balistik tehdidi yanıtsız kalmamalı ve kalamaz.

Yunan M270 (MLRS) füze sistemlerinin seviye yükseltilmesi ve akabinde adalara sevkiyatları korkusu Türk yöneticileri rahatsız ediyor, bu yüzden onları güçlerini Küçük Asya’nın derinliklerine “çekmeye” zorlayacak.

İşte tam da bu nedenle, aylardır Türkler sürekli olarak Yunan adalarının silahsızlandırılması için “bağırıyor”, ancak her zaman akıllarının arka tarafında 1974’teki Kıbrıs senaryosunu taşıyorlar.

Erdoğan rejimi tarafından komşu ülkede olası bir Türk eylemi her geçen gün daha olası hale geldiğinden, tüm kritik konuları anlaşma ile ele almak için mümkün olan tüm adımları en kısa sürede atmalıyız.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu