Yunanistan Haber

“Tehlikeli Bir Şekilde Hakim Olmanın ve Sabrımızın Sınırlarına Yaklaşıyoruz”

Yunanistan savunma Bakanı Panagiotopulos’tan çok çarpıcı açıklama: “Tehlikeli bir şekilde hakim olmanın ve sabrımızın sınırlarına yaklaşıyoruz.”

Yunanistan savunma Bakanı Panagiotopulos’tan çok çarpıcı açıklama: “Tehlikeli bir şekilde hakim olmanın ve sabrımızın sınırlarına yaklaşıyoruz.”

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos bugün Bratislava’da düzenlenen yıllık GLOBSEC 2022 güvenlik konferansında Türkiye hakkında yaptığı konuşmada, “tehlikeli bir şekilde hakim olmanın ve sabrımızın sınırlarına yaklaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Panagiotopulos, Yunanistan’ın Ege’deki karasularını 12 mile genişletmesi durumunda Türk tarafının “Casus belli”yi (savaş nedeni) uygulayacağına atıfta bulunurken, Türk savaş uçakları tarafından Yunan hava sahasının her gün ihlal ettiğini ileri sürdü.

Bakan Nikos Panagiotopulos şu ifadeleri kullandı:

Size, tehlikeli bir şekilde hakim olmanın ve sabrımızın sınırlarına yaklaştığımızı söylüyorum.”

blank

“Uluslararası hukukun bize verdiği bir hak olan karasularımızı genişletmeye karar verirsek, sizi savaşla tehdit eden bir müttefikinizin olması garip. Bir müttefikten diğerine savaş tehdidi mi? Biz böyle müttefikler istemiyoruz. Ve günde 40 defadan fazla yüksek uçuş yapan müttefikler istemiyorum. Ve sadece yüksek uçuşlar değil, aynı zamanda hava sahası ihlalleri de. Yerleşim alanları üzerinde ve geceleri de uçuyorlar. Nedenini merak ediyorum.

Bazı adalarımızın silahsızlandırılmasını savunan ve askerden arındırılmazlarsa onları alacağını söyleyen bir müttefikimiz olması garip. Egemenliklerini kaybedecek miyiz? Yunanistan onları başkasına kaptıracak mı? Bunlar sadece kabul edilemez değil, aynı zamanda tamamen saçmadır. Egemenlik haklarımızı savunmak ve korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Size, tehlikeli bir şekilde hakim olmanın ve sabrımızın sınırlarına yaklaştığımızı söylüyorum.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu