Batı Trakya Haber

Tahsin Abiyi De Kaybettik

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) eski Genel Başkanlarından Tahsin Salihoğlu hayatını kaybetti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) eski Genel Başkanlarından Tahsin Salihoğlu hayatını kaybetti.

Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye’deki Batı Trakya Türklerinin çatı kuruluşu Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) eski Genel Başkanlarından biri olan İskeçeli Tahsin Salihoğlu hayata gözlerini yumdu.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezinde uzun yıllar değişik görevlerde bulunan Tahsin Salihoğlu, İstanbul Avcılar Belediye Başkanlığı da yapmıştı.

Bir süredir sağlık sorunları ile boğuşan Tahsin Salihoğlu 24 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1991 yılında İskeçe Müftülüğünde yaşanan olaylar sırasında, yaşananları protesto etmek amacıyla BTTDD tarafından Fener Rum Patrikhanesi önünde yapılan oturma eylemini organize etmiş, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik uyguladığı baskıcı politikalarından diğer Avrupa ülkelerinin de haberdar olmasını sağlamıştı.

İskeçe’nin Balabanlı köyünden olan Tahsin Salihoğlu, Yunanistan’ın uyguladığı baskılar sonucu birçok aile gibi genç yaşta Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç etmişti.

Salihoğlu’nun cenazesi bugün İstanbul Sarıyer Merkez Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Sarıyer Merkez Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

BİRLİK Gazetesi ailesi olarak Tahsin Salihoğlu abimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına, tüm Batı Trakya camiasına başsağlığı diliyoruz.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu