Yunanistan Haber

“Stoltenberg, Erdoğan’ın Temsilcisi Gibi Davranıyor“

“Stoltenberg'in Yunanistan'a karşı tutumu kışkırtıcı, Erdoğan’ın temsilcisi gibi davranıyor.”

Yunanistan eski Cumhurbaşkanı Pavlopulos, “Stoltenberg’in Yunanistan’a karşı tutumu kışkırtıcı, Erdoğan’ın temsilcisi gibi davranıyor” değerlendirmesini yaptı.

Emekliliğe ayrıldıktan sonra ortalardan kaybolan Yunanistan eski Cumhurbaşkanlarından Prokopis Pavlopulos sessizliğini bozdu ve o da Türkiye’ye karşı cephe aldığını bir kez daha kanıtladı. Pavlopulos, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temsilcisi gibi davrandığını ileri sürdü.

Atina’da düzenlenen bir etkinlikte konuşma yapan Pavlopulos şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin uluslararası camiaya ve uluslararası meşruiyete meydan okuyan acımasız provokasyonuna karşı bir bütün olarak geri adım atmadan Uluslararası ve Avrupa Hukukunu bütünüyle uygulayacağımızın cevabını veriyoruz. Hem Yunanistan hem de kısmen hala Türk işgali altında olan Helenizmin son parçası olan Kıbrıs için, Uluslararası Toplum ve Avrupa Birliği için gerçek bir utançtır.

Avrupa Birliği’ndeki ortaklarımıza da söylediğim gibi, Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik tahrik ve tehditlerinin, aynı zamanda Avrupa Birliği’ne yönelik hem meydan okumalar hem de tehditler olduğunu hatırlatıyoruz. Çünkü aynı zamanda ulusal sorunlarımız, Avrupa Yasasına dayalı olarak aynı zamanda Avrupa Birliği’nin de sorunlarıdır.

Yunanistan’ı doğrudan tehdit eden Türkiye’yi, uluslararası hukuka aykırı olarak Yunanistan ile eşit tutan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in tutum ve açıklamaları, Yunanistan’a ve genel olarak uluslararası meşruiyete, uluslararası yükümlülüklerine karşı gerçek bir meydan okumadır. Stoltenberg Tayyip Erdoğan’ın temsilcisi olarak böyle davranmaktadır.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu