Yunanistan Haber

“Sizleri Kara Balıklar Ve Tuzlu Su Yiyecek”

“Onları yaşamış olan bizler korkmuyoruz. Büyük harflerle yazın. Hayır, korkmuyoruz, onları umursamıyoruz."

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı Mihalis Kostarakos twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımında, Yunanistan’la yaşanan Adalar krizi ve Erdoğan-Miçotakis gerilimi sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Efes tatbikatından fotoğraflar paylaştı, “Bir gece ansızın gelebiliriz…” paylaşımına cevap verdi.

Emekli General Kostarakos, Ömer Çelik’e şu yazıyla cevap verdi:

“Sizleri kara balıklar ve tuzlu su yiyecek”

“Bize bir gece Türklerin ansızın geleceği tehdidinde bulunan iyi giyimli Ömer Çelik beye dostça bir tavsiye. Onlardan korktuğumuzdan ya da zarif Çelik beyden korktuğumuzdan değil, yüksek sesle ve kışkırtıcı ifadelerle alışkınız, öte yandan kendisi ve onun gibi düşünen bir partinin basit bir temsilcisidir.

Eğer akşam ya da sabah gelecekse, EFES 2022’deki davranışları ve uygulamalarıyla gelecek olursa, herkese, Çelik beye ve bu görüşü paylaşanlara defalarca düşünmelerini tavsiye ederim. Çünkü şarkının da dediği gibi (belki bilir), “Sizleri kara balıklar ve tuzlu su yiyecek”. Kaldı ki onlarla bir gece buluşmaya karar verirsek ne olacağını düşünmeleri gerekir. Sanırım saklanacak delikleri çoktan buldu. Onlara tavsiye edeceğim şey budur. Tehditlerinden ve anlaşılamaz çığlıklarından bıktık. Hem gündüz hem gece kararlılığımız ve kaderleri aynı olacak. Bırak onlar düşünsünler. Hala çok zamanları var. Halklarımızın ortak iyiliği için birlikte çalışabilmemiz için tehdit edici görüşlerini yeniden gözden geçirmeyi ve onurlu, barışçıl ve medeni komşular olmak için daha zamanları var yetişebilirler”. İfadelerini kullanıyor.

“Kendilerini kabadayı yapıyorlar sonra da kaçıyorlar. Türkler bunlardır. Erdoğan da bunu yapıyor.”

blank

Türkiye’ye bir başka mesaj da Open tv’de “Yunanistan Saati” programına katılan, Kardak krizi döneminde bir fırkateynde görev yapan emekli Tümamiral Yannis Egolfopulos isimli kaptandan geldi. Kaptan Yanni, “Türkler harekete geçerse başlarına neler geleceğinin daha farkına varamadılar.” İfadelerini kullanarak şunları dile getirdi:

“Onları yaşamış olan bizler korkmuyoruz. Büyük harflerle yazın. Hayır, korkmuyoruz, onları umursamıyoruz. Keşke bir hamle yapsalar, çünkü başlarına ne gelecek şimdi daha henüz ne gördüler ne de farkına vardılar.

Ancak bunun ne vatanseverlik ne de milliyetçilik olduğunu söylemek istiyorum. Gerçek bu. İçeridekilerin çoğu çıkıp bunları söyleyemiyor. 38 yıldır onlarla yaşıyorum ve nasıl olduklarını, nasıl düşündüklerini biliyorum. Kendilerini kabadayı yapıyorlar sonra da kaçıyorlar. Türkler bunlardır. Erdoğan da bunu yapıyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu