Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Saldırının Üzerinden Tam 7 Yıl Geçti! Dosya Faili Meçhul!

Yunan devletinin yetkili makamlarından bir an önce saldırının faillerinin yakalanmasını ve adalete teslim edilmeleri talebimizi ve çağrımızı yineliyoruz.     

İlhan Tahsin’in park halindeki aracının arka camının kırılarak içine atılan Molotof kokteyli ile kundaklanmasının üzerinden tam 7 yıl geçti. Saldırı Yunanistan’da kabarık olan ve faili meçhul dosyaların içinde yerini aldı.

Tarih 15 Şubat 2017 Çarşamba günü sabaha karşı, Batı Trakya Türk Azınlığının özgür seslerinden BİRLİK Gazetesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni İlhan Tahsin’in park halindeki aracının arka camının kırılarak içine atılan Molotof kokteyli ile kundaklanmasının üzerinden tam 7 yıl geçti ve saldırıyı yapanlar halen yakalanmadı. Yunan yargısı ise dosyayı tozlu raflarında bir kenara attı. Yetkili makamlardan saldırıya ilişkin ne ses ne seda, ne de bir cevap. Anlaşılan konu “takipsizlik” notuyla bir kenara, faili meçhul saldırıların içine atılmış oldu. Ancak bu saldırı basit bir saldırı olarak asla değerlendirilmemeli.

Biz BİRLİK gazetesi olarak her şeyin farkındayız ve saldırının hangi çalışmalarımızın ardından bir “uyarı” olarak yapıldığını çok çok iyi biliyoruz. (Kaynaklarımız tarafından bize fısıldandı). Ancak Yunan “derin” devleti, Batı Trakya’da Türk Azınlığın hür seslerini bu şekilde asla susturamayacaktır. Bu yola çıkarken her şeyi hesapladık ve göze aldık! Ölümden korkmadık! Korkmuyoruz!

Demokratik olduğu ileri sürülen ülkemiz Yunanistan’da hak hukuk mücadelesi verdik vermeye de devam edeceğiz. Batı Trakya’da heybenin iki tarafına asla basmadık! Basmayacağız! Basanlar düşünsün biz değil. Aksini ispat etmek isteyenler varsa topu gelsin, hodri meydan! İlhan Tahsin yazmaya devam edecek. Bu Batı Trakya’da yuları başkasının elinde olanlar yazamayanlar düşünsün. Toplumunu 3-5 euroya satanlar düşünsün. İşbirlikçiler düşünsün. Biz asla! Böyle de toprağa sırt vereceğiz. Ölümden öte de başkası yok.

Sonuç olarak, Yunan devletinin yetkili makamlarından bir an önce faillerin yakalanmasını ve adalete teslim edilmeleri talebimizi ve çağrımızı yineliyoruz.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu