Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Saldıran Herkesin Hevesi Kursağında Kaldı, Başkonsolosluk Bahçesi Doldu Taştı!

Başkonsolos Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, Muavin Konsoloslarla birlikte soydaşlarını karşıladı, herkesle tek tek bayramlaştı.

Gümülcine Başkonsolosluğu’nun bahçesinde Kurban Bayramı coşkusu yaşandı. Son döneme asılsız yere karalama kampanyası ve sözlü saldırılara maruz kalan Türkiye’nin Başkonsolosluğu ve görevli Başkonsolos Murat Ömeroğlu’nu, Batı Trakya’nın her yerinden yüzlerce soydaşı yalnız bırakmadı, yoğun bir katılımla herkesin hevesini kursağında bırakırken her yöne de güçlü birlik beraberlik mesajı gönderdi.

Her yıl geleneksel olarak Başkonsolosluk bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreni bu yıl da yoğun bir katılımla 11 Temmuz Pazartesi günü 10.00 ile 11.00 saatleri arasında yapıldı. Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen törende konukları, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, Muavin Konsoloslarla birlikte soydaşlarını karşıladı, herkesle tek tek bayramlaştı.

Bu Bayram da saygıda kusur etti!

Seçim dönemlerinde Başkonsoloslarla fotoğraf karesi yarışına girenlerin başında gelen ve Azınlığın oylarıyla bu göreve gelen Batı Trakya Müslüman Türk azınlığın sorunlarına zerre kadar katkısı olmayan Bayramlaşma törenine bu bayram Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios katılmazken, onu Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ve diğer bölgedeki Yunan Belediye Başkanları ve Yunan Milletvekilleri de takip etti. Emniyet Teşkilatı, Silahlı Kuvvetler temsilcisi, Kilise temsilcilerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Oysa Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görev yapan Başkonsoloslar Yunanistan’ın resmi ve dini bayramlarında saygıyı asla kusur etmeden katılım gösterdiğini hatırlatmak gerekmektedir.

Son olarak Milletvekili İlhan Ahmet’e gelince de o artık Azınlıkla ve Anavatan Türkiye’nin temsilciliği ile ilişkisini tamamen kesmiş görüntüsü vermeye devam ediyor.

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu