Yunanistan Haber

Romeo’larda İlk Parti Tamamlandı, Sırada 35 Adet Black Hawk Var

PΝ-76 kuyruk numaralı MH-60 Romeo’nun da Elefsina'ya gelmesiyle gerçekleştirilecek bazı teknik test ve uçuşların yapılması bekleniyor.

Son teknolojiye sahip üçüncü MH-60 Romeo tipi denizaltısavar helikopterinin bu sabah Elefsina’daki 112’nci Savaş Kanadı’nda Donanma yetkilileri tarafından teslim alınmasıyla, Donanmanın yeni helikopterlerinin ilk partisi tamamlandı.

Üçüncü Romeo, ilk ikisiyle tamamen aynı şekilde, bir Amerikan C-17 Globemaster kargo uçağıyla geldi ve şimdi önümüzdeki 24 saat içinde yeni “yuvalarına”, Marathona’nın Kotroni’deki Donanma Helikopter Üssü’ne doğru geri sayım başlıyor.

Romeo helikopterlerinin ilk partisinin (3 adet) Yunanistan tarafından teslim alınmasıyla birlikte, Yunanistan Savunma Teçhizat ve Yatırımları Genel Müdürlüğü, 35 adet Black Hawk helikopterinin temini için ABD ile imza atılmadan önce son detayları inceliyor.

Romeo’ların Filoya katılma süreci   

blankHalihazırda Romeo helikopterleri “PN-75” ve “PN-77″nin montajları 2’nci Helikopter Filosu teknisyenleri tarafından yapıldı. PΝ-76 kuyruk numaralı MH-60 Romeo’nun da Elefsina’ya gelmesiyle gerçekleştirilecek bazı teknik test ve uçuşların yapılması bekleniyor. Tüm bu denemeler tamamlandıktan sonra Romeo’lar Yunan pilotların kullanımıyla konuşlanacakları Marathona’nın Kotroni’deki Donanma Helikopter Üssü’ne gidecek.

Donanmanın hedefi, yeni gelen helikopterleri kullanacak olan pilot ve teknisyenlerin eğitimlerinin bir an önce başlayabilmesi için tek bir günü bile boşa harcamamak. Aynı zamanda Kotroni’de yeni Romeo’ların konuşlanacağı kapalı depoların inşaatını tamamlamak üzere zamanla da yarış devam ediyor.

Planlamaya göre, Donanmanın muhtemelen Şubat 2025’te dört yeni Romeo daha teslim alarak toplam sayıyı yediye çıkarmayı beklediği için yaza kadar tamamlanacak. Yedi yeni helikopterin alınmasıyla birlikte Filonun denizaltı “avcıları” ve var olan 11 adet S-70 Αegean Hawk helikopterleri de dahil edildiğinde toplamda 18 adete ulaşıyor.

Donanmanın hedefi ne?

ABD’de üretici Sikorsky tarafından eğitilen ve sertifikalandırılan ilk Romeo Yunan mürettebatı ve teknisyenleri, 7 Romeo’nun tamamına personel ve bakım sağlamak amacıyla ekip ve teknisyen sayısının artırılabilmesi için eğitmen rolünü üstlenecek.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu