Batı Trakya Haber

“Parti Karar Verirse Milletvekili Adayıyım”

“Eğer parti bir adayda aradığı kriterlere sahip olduğuma karar verirse ve benim yardımıma ihtiyacı olursa, seve seve yardım etmeye hazırım.”

Gümülcineli Avukat Deniz Mehmet, “eğer parti bir adayda aradığı kriterlere sahip olduğuma karar verirse ve benim yardımıma ihtiyacı olursa, seve seve yardım etmeye hazırım.” Açıklamasını yaptı.

Gümülcineli Avukat Deniz Mehmet BİRLİK Gazetesi’ne özel bir mülakat verdi. Deniz Mehmet mülakatında, son döneme PASOK-KİNAL Partisinden Rodop Milletvekili adaylığıyla ilgili isminin geçmesine yönelik açıklama getirdi.

Avukat Deniz Mehmet, “eğer parti bir adayda aradığı kriterlere sahip olduğuma karar verirse ve benim yardımıma ihtiyacı olursa, seve seve yardım etmeye hazırım. Ancak bunun kararını ben vermeyeceğim. Partinin vereceği her karara saygım sonsuzdur.” Değerlendirmesini yaptı.

Bu önemli söyleşimizde Av. Deniz Mehmet sorduğumuz sorulara içtenlikle şu cevapları verdi:

“Parti Karar Verirse Milletvekili Adayıyım”

Soru:

“Öncelikle bana vaktinizi ayırdığınız size çok teşekkür ediyorum. Kıymetli zamanınızı almadan direk sorularıma geçmek istiyorum. Son günlerde PASOK – KINAL partisinden Rodop İli Milletvekili adaylığı için sizin de isminiz geçiyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz….Böyle bir adaylık durumu var mı? Aday olacak mısınız?

Cevap:

“İlhan bey, “İlk önce benimle röportaj yaptığınız için ve yeni nesile, gençlere söz hakkı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere PASOK – KINAL partisi Başkanı sayın Nikos Andrulakis, parti içi seçimlerinden önce yaptığı konuşmalarda, partinin tabandan tekrar yenileneceğini, yeni nesile gençlere önem verdiğini ve belirli kriterlere sahip olan kişilerin Milletvekili adayı olacağını beyan etmiş ve yaptığı her konuşmasında tekrar tekrar aynı kriterlerden bahsederek vurgulamıştır.

Benimle ilgili adaylığım konusuna gelince, bir defa kalkıp ben adayım demek yanlış olur. Milletvekili adaylık konusu partinin yetkili karar organları ve oluşan kurul tarafından verilmektedir.

Bilindiği üzere Milletvekili adayı olacak kişilerde bazı kriterler aranmaktadır. Kriterlerin başında bugüne kadar siyasi kariyeri temiz olan, mesleğinde işinde başarılı, yeni bir siyasi anlayışa sahip, genç ve dinamik kişilerin ön planda rol alacağı konuşuluyor. Eğer partinin yetkili organları bir adayda aradığı kriterlere sahip olduğuma karar verirse ve benim yardımıma ihtiyacı olursa, seve seve yardım etmeye hazırım. Ancak bunun kararını ben vermeyeceğim. Partinin vereceği her karara saygım sonsuzdur. Eğer şimdi değişim zamanı gelmediyse, ne zaman gelecek? Asıl sorulması gereken soru bu olsa gerek diye düşünüyorum.”

Soru:

“Son günlerde PASOK – KINAL partisinde “AFTOORGANOSİ” yani yeniden yapılanma, yeniden partiyi organize etme anlamına gelen kelimeyi duymaktayız. Bu nedir? Biraz açıklar mısınız?

Cevap:

“Evet çok doğru. “AFTOORGANOSİ” yani yeniden yapılanma, yeniden partiyi organize etme, sayın Nikos Andrulakis’in parti içi seçimlerinden önce sürekli bahsettiği bir konuydu ve uygulamaya konuldu. Partiyi temelden yeni kişilerle, yeni bir siyasi düşünce tarzıyla temelden inşa etmektir. Doğru bir siyaset anlayışıyla, toplumdaki kişilere söz hakkı vererek, birlikte karar alıp ve partinin iç mekanizmasındaki kişileri ve partinin organlarını yeniden yapılandırılması demektir. Eğer topluma söz hakkı verilirse ve problemler dinlenirse, yapılacak olan girişimlerin daha etkili ve alınacak olan kararların daha topluma yararlı olacağı kanaatindeyim.

Ben 12 yıldan beri Avukatlık yapmaktayım. Toplumla her gün, her konuyu konuşuyorum ve uygulanan kanunların gerçekten faydalı olup olmadığını görebiliyorum. Eğer Atina’daki Bakanlık, problemleri gerçekten yaşamadıysa ve yasaları çıkarmadan toplumdaki kişilere danışmadıysa, inanın ki çıkarılan kanun o kadar da faydalı olmayacaktır. İşte sayın Nikos Andrulakis bunu başarmak istiyor. Problemleri toplumun bizzat kendinden dinleyerek, vatandaşlarla konuşarak hareket etmek istiyor.”

Soru:

“Sizce seçimler ne zaman yapılacak? Ve yapılmalı mıdır?

Cevap:

“İlhan bey, artık şunu anlamamız gerek. Çok önemli bir neden olmadıkça sürekli seçimlerden bahsedemeyiz. Her kurulan hükümet, topluma seçim öncesi sunduğu programını uygulayabilmesi için belirli bir zamana ihtiyacı vardır. Onun için Anayasa’da öngörülen tarihler korunmalıdır diye düşünüyorum.

Seçim tarihine gelince, tahminim 2023 yılında olacağını düşünüyorum. PASOK- KINAL partisi yapılan kamuoyu yoklamalarında sürekli bir artış göstermekte ve Başkan sayın Nikos Andrulakis, halka yönetilen “Kimi Başbakan olarak görmek istiyorsunuz” sorusuna verilen cevaplarda her geçen gün popülaritesini arttırmakta olduğunu görmekteyiz.”

Soru:

“Son olarak ekonomi, enerji fiyatlarındaki artış ve Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş hakkında düşünceleriniz nedir?

Cevap:

“İlk önce her savaşın acımasız olduğunu, insanlığa karşı yapılan büyük bir suç ve ayıp olduğunu belirtmek isterim. Dünyada Rusya – Ukrayna savaşı dışında yıllardır sürmekte olan savaşlar var. Ortadoğu’da bombaların patlaması susmuyor, neredeyse her gün kan akıyor. Her başlayan savaş daima kötü biter. En başta insanlık ölür, gelecek yok olur ve umutlar yıkılır.

Ekonomideki sorunlara baktığımızda, savaşla birlikte doğal olarak daha kötüye gittiğini görmekteyiz. Marketlerdeki ürünlerin fiyatlarındaki artışlar, korkutucu boyutlara doğru yol almaya başladı. Acilen tedbir alınmazsa korkarım ki bir çok aile temel gıda maddelerini dahi alamayacak ve açlıkla karşı karşıya kalacaktır. Onun için temel gıdalardaki KDV’nin düşürülmesi atılacak ilk adım olmalıdır.

Enerji konusuna gelince, ne yazık ki Yunanistan doğalgazda dışa bağımlı olduğundan dolayı, elektrik faturalarındaki akıl almaz miktarları görmekteyiz. Ne yazık ki yenilenebilir enerji üretimine yeterli yatırımı ve altyapıyı gerçekleştirmemiştir. Diğer Avrupa ülkeleri mesela Almanya sadece doğalgaza bağlı kalmayıp yenilenebilir enerji üretimine yatırım yaptı. Böylelikle bu tarz savaşların patlak verdiği ortamlarda, elektrik fiyatlarının dengelenebilmesi ve uçuk fiyatların topluma yansımaması için sadece belirli bir enerji kaynağına bağlı kalmamamız gerek.

Ayrıca elektrik faturalarında acilen hızlı bir üst taban fiyatı koyulmalı ve kişiler ödeyecekleri miktarı bilmeleri gerekir. Aksi takdirde çiftçinin, işçinin ve toplumun bu fiyatlarla baş etmesi imkansızdır.”

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu