Yunanistan Haber

“Parmağımız Tetikte Olmaktansa Konuşmak Daha İyidir”

"Parmağımız tetikte olmaktansa konuşmak daha iyidir. İkili ilişkiler şu anda daha sakin sularda seyrediyor.”

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 13 Mayıs Pazartesi günü Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Alpha televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda Türkiye – Yunanistan ilişkilerine değindi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 11 Mayıs Cumartesi sabahı Alpha televizyon kanalına verdiği mülakatta, Yunanistan’ın Türk-Yunan ilişkilerinde belirlediği kırmızı çizgilerden geri adım atmayacağını söyledi. Miçotakis, Yunanistan’ın hem silahlı kuvvetlerini güçlendirerek savunma düzeyinde hem de güçlü ittifaklar oluşturarak siyasi düzeyde geçmişe kıyasla çok daha güçlü olduğunu ileri sürdü.

Vatandaşların çoğunluğunun Türkiye ile açık kanallara ihtiyaç olduğunu kabul ettiğini söyleyen Miçotakis, “Parmağımız tetikte olmaktansa konuşmak daha iyidir. İkili ilişkiler şu anda daha sakin sularda seyrediyor ve görüşmemiz haber olmamalı. Ankara’ya ziyaretim, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Atina’ya yaptığı son ziyaretin karşılığıdır.” ifadelerini kullandı.

Türk-Yunan ilişkilerinde ilerleme kaydedildiğini ancak gerginlik odaklarının her zaman var olacağını söyleyen Miçotakis, Türkiye’nin iddialarından vazgeçmediğini ancak Yunanistan’ın uluslararası hukuk temelinde belirlediği “kırmızı çizgilerden” geri adım atmayacağını ve kendi görüşlerinde ısrarcı olacağını kaydetti.

Kariye Camii’nin ibadete açılmasını “gereksiz ve tahrik edici bir eylem” olarak tanımlayan Miçotakis, konuyu Türkiye Cumhurbaşkanı’na ileterek kararın iptal edilme olasılığının olup olmadığını inceleyeceğini belirtti.

Türkiye’nin, Yunan egemenliğine şüphe duymayı aklından geçirmemesi için silahlı kuvvetlerin güçlendirildiğini de sözlerine ekleyen Miçotakis, Yunanistan’ın “Fransa ile olduğu gibi” oluşturduğu ittifaklar ağına vurgu yaptı. Türkiye ile olan sorunların Avrupa çerçevesine dahil edildiğini söyleyen Miçotakis, Yunanistan’ın bugün Türkiye’ye kıyasla savunma ve siyasi açıdan çok daha korunaklı ve güçlü olduğunu savundu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu